Annons

Bara positivt om nya konstgräsplanen

Intresset för att träna på konstgräs är stort, så stort att Fritidsnämnden nu satt lapp på luckan.
– Nu är det i stort sett fullbokat den närmaste tiden, berättar Jonas Nilsson på Fritidsnämnden som håller i bokningarna och konstgräset får högsta möjliga betyg från de som haft tillfälle att byta vinterns hårda grusplaner mot ett betydligt bekvämare underlag.
– Ett klart lyft, killarna är som kalvar på grönbete, berättar en glad Sonny Johansson, tränare för Landora som bokat två pass på konstgräs i veckan.
– Nu kan vi spela lite boll och träna på ett helt annat sätt än tidigare och det är mycket positivt, poängterar Sonny och Claes Cronqvist, ny i
Borstahusen, är även han lyrisk i sitt omdöme.
– Jag blev chockad, hade inte trott att planen skulle vara så bra. Den är helt perfekt, närmare naturgräs kan man knappast komma. Det är en kick för killarna att slippa den lilla, tråkiga grusplanen då och då.

Initiativet till konstgräsplanen kommer från BoIS som också finansierat
bygget tillsammans med kommunen. Det innebär att BoIS A-trupp och U-lag har förtur till träningstiderna och de tider som finns därutöver kan bokas genom Fritidsnämnden.
– Vi har haft väldigt många förfrågningar och endast fått positiva omdömen, berättar Jonas Nilsson som försöker hålla ordning på bokningarna så att de även blir utrymme för träningsmatcher på konstgräset.

Annons
 

I vanliga fall är det kostnadsfritt för föreningar att bedriva träning, men för att finansiera bygget av en konstgräsplan beslutades om avgifter.
För träningar är priset 200 kronor i timmen för seniorer och 50 kronor för ungdomslag. För en match utgår en avgift på 400 kronor för seniorer och 150 för ungdomsmatcher.
– Avgifterna är satta för att gynna lokala klubbar, föreningar som kommer från andra kommuner får betala betydligt mer, förklarar Jonas Nilsson som tidigare haft förfrågningar från bland annat HIF.
– Meningen var att de skulle spela några matcher här, men tiderna
kolliderade och därför blir det inget.

Och priserna är inget som avskräcker klubbarna från att boka träningstid.
– Jag tycker det är humana priser, poängterar Claes Cronqvist och enligt Jonas Nilsson satsar Landskrona en hel del på idrotten genom att hålla mycket låga avgifter för den service som föreningslivet får.
– Det mesta är gratis, vi tar i stort sett bara ut ersättningar för matcher.

Först ut med match blir BoIS P 13 som möter Wormo den 31 januari och planen invigs officiellt med matchen mellan BoIS och Nordsjälland den 7 februari.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser