Annons

Man utsatt för utpressning i Landskrona

Ett märkligt, men icke desto mindre obehagligt fall av utpressning samt olaga frihetsberövande inträffade i Landskrona i augusti förra året. Det hela ska ha börjat med att en man var skyldig en större summa pengar till en annan. Betalning ska, enligt den hotades advokat Hans-Ola Mårtensson, ha skett men därefter krävdes mannen på oskäligt höga räntor.
– Det hela är mycket obehagligt. Mannen lurades ner i ett garage där han hölls fången av två män. Han krävdes på 3 miljoner kronor och dessutom hotade männen att de skulle hålla honom fången under tre veckor så att han kunde tänka ut hur han skulle betala, säger Mårtensson. Dessutom hävdar advokaten att dödshot mot mannens familj förekommit.
Hur gammal den hotade mannen samt gärningsmännen är och var de kommer ifrån framgår inte av rapporterna men brottet håller på att utredas av Helsingborgspolisen och de rubricerar det hela som olaga frihetsberövande samt utpressning/ocker.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser