Annons

Vårpremiär för Filmstudion på lördag

På lördag klockan 15.00 rullar den amerikanska filmen ”About Schmidt” upp på Bio Maxims vita duk och därmed är vårens Filmstudio igång.

Medlemskort till Filmstudion kostar 180 kronor och 150 om du är studerande eller pensionär. Du köper kortet på Bio Maxim vid visningarna eller i Bok & Papper (Eriksgatan 22) under affärstid. Observera att det inte säljs biljetter till enstaka filmer.

Annons
 

Så här ser vårens utbud ut:

ABOUT SCHMIDT
17 januari kl. 15.00-15.05

Warren Schmidt, en vanlig amerikansk man, går i pension. Han fortsätter som tidigare att gå upp klockan sju varje morgon, fast han har nu ingen sysselsättning och ingenstans att ta vägen. Men hans tillvaro blir snart mer annorlunda än han någonsin kunnat föreställa sig, och kanske är det nu det meningsfulla livet börjar.

Amerikansk film från 2002 av Alexander Payne med Jack Nicholson, Hope Davis, Dermot Malrony, Kathy Bates

VI SOM ÄLSKADE VARANN SÅ MYCKET
31 januari kl. 15.00-17.05

En historia om den 30 år långa vänskapen mellan tre män och om kvinnan som alla tre någon gång under dessa år älskat. Filmen ger många kärleksfulla referenser till andra filmer, bl.a. La dolce vita och Cykeltjuven.

Italiensk film från 1974 av Ettore Scola med Nino Manfredi, Vittorio Gassman, Stefania Sandrelli, Stefano Satta Flores, Aldo Fabrizi, Federico Fellini, Marcello Mastroianni

ARVET
14 februari kl. 15.00-16.40

Arvtagaren till ett danskt stålverk lever lyckligt med sin svenska fru i Stockholm, där han driver en krog. När fadern plötsligt dör, flyttar sonen på moderns uppmaning tillbaka till Danmark, tar över företaget och går helt upp i arbetet.

Dansk film från 2003 av Per Fly med Ulrich Thomsen, Ghita Nörby, Lisa Werlinder

IN THE MOOD FOR LOVE
28 februari kl. 15.00-16.40

En poetisk och stillsam kärlekshistoria i Hongkong 1962. Två grannar i ett hyreshus börjar umgås med varandra ovetande om att deras respektive har ett förhållande. En sparsmakad film om kärlekens outgrundliga vägar.

Hongkong-fransk film från 2000 av Wong Kar-wai med Maggie Cheung, Tony Leung

LANTANA
13 mars kl. 15.00-17.05

Ett tätt och oförutsägbart drama där polis försöker hitta en spårlöst försvunnen kvinna. Detta får till följd att fyra äktenskap dras in i en härva av kärlek, otrohet, svek och lögner.

Australisk film från 2002 av Ray Lawrence med Anthony Lapaglia, Geoffrey Rush, Barbara Hershey

MAGDALENASYSTRARNA
27 mars kl. 15.00-17.00

Ett omskakande drama om några unga kvinnors öden på Magdalenasystrarnas hem för utsatta kvinnor under 60-talet på Irland. På hemmet regerar syster Bridget med järnhand utlovar frälsning för de ”förtappade” unga kvinnorna, men verkligheten visar sig vara en annan.

Irländsk-brittisk film från 2002 av Peter Mullan med Geraldine McEwan, Anne-Marie Duff

SISTA BESTÄLLNINGEN
3 april kl. 15.00-16.50

En man i London har dött. Hans äldsta och bästa vänner och mannens son samlas på stampuben för att åka till havet och sprida askan efter den döde. Änkan vill inte följa med. Varför?

Brittisk film från 2001 av Fred Shepisi med Michael Caine, Helen Mirren, Bob Hoskins, Tom Courtenay, David Hemmings, Ray Winstone

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser