Annons

Roddeliten i Landskrona

I helgen avgjordes Swedish Open Indoor i Landskrona och på plats fanns fyra roddare som med största sannolikhet kommer att försvara Sveriges färger i OS i Aten under sommaren. De fyra OS-aktuella är Mikael Nilsson från Göteborg, Mikael Verner från Vänersborg, Frida Svensson, från Falkenberg samt Helsingborgaren Peter Berg.

Det fanns även en hel del Landskronaroddare på plats och den som överraskade mest var David Andersson,
– Han vann sprinten på 500 meter för Herrar lättvikt och det hade nog ingen räknat med, säger Bengt Nilsson, ordförande i Landskrona Roddklubb.
Nu var det inte bara Andersson, som är nyuppflyttad senior, som vann en gren. Även Niclas Nielsen lyckades ta hem en förstaplats.

Annons
 

Inomhusrodd är en sport som blir allt mer populär, både bland roddare och publik,
– Fortfarande är det väl de närmast sörjande som kommer men en viss ljusning har det blivit. Vi är stolta över vår tävling här i Landskrona. Det är den enda i landet som samlar praktiskt taget hela den svenska roddeliten på samma gång, fortsätter en nöjd Nilsson.

När vi får se Landskronaroddare i OS eller andra stora tävlingar vet ingen idag men Bengt Nilsson ser framtiden an med spänning,
– Vi har ingen senior i landslagen idag men ett antal juniorer är ordentligt på gång. Bland annat har vi tagit fyra junior-SM förra året så jag hyser gott hopp om framtiden, avslutar Nilsson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser