Annons

Svenska roddeliten till Landskrona i helgen

Landskrona Roddklubb arrangerar Sveriges största roddmaskinstävling Swedish Open Indoor Ergorowing för åttonde gången i rad. Tävlingen äger rum på lördag och söndag i Idrottshallen och hela den svenska roddeliten är samlad. Tävlingen har sedan begynnelsen ständigt ökat i storlek vilket visar att den uppskattas av deltagarna. I årets upplaga finns över 300 starter.

– Inomhusrodd är en publikvänlig sport där ställningen mellan de tävlande kan följas på en storbildsskärm. Loppen går normalt över 2000 m men det finns även kortdistansen 500 m samt stafettlopp på 4 x 500 m för företag och skolor, säger Bengt Nilsson från arrangörsklubben.

Annons
 

Från Landskrona Roddklubb deltar JSM- och SM-vinnarna (på vatten) David Andersson, Olof Nilsson, Peter Paulsson, Neal Saylor och Niclas Nielsen. Andra Landskronaroddare är juniorerna Mathias Bengtsson, Johan Krüger och masterroddaren Anders Enqvist.

Från Brudpiga Roddklubb kommer Lassi Karonen som förra året satte nytt svenskt rekord vid tävlingen. Det löd på 5.55.06 på 2000 m. Ett annat känt roddnamn är Maria Brandin som dock inte längre deltar i de tuffaste loppen.

Tävlingen invigs på lördagen kl 15.30 av kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson. Därefter startar sprintfinalerna på 500 m följt av stafettrodd kl 18.00 som avslutar denna dag.

På söndagen börjar tävlingarna med juniorfinaler kl 9.00 följt av masterslopp kl 11.20. Kl 13.30 ror A-juniorerna och 14.30 börjar seniorfinalerna. Sist på söndagen ca kl 15.30 blir det skolrodd 4 x 500m.

Det är fri entré till tävlingarna. Startlista finns på Landskrona Roddklubbs hemsida.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser