Annons

Boende i Saxtorpsskogen rasar mot nedskräpning

– Har tippen flyttat?, undrade riksdagsman Torkild Strandberg i en interpellation till Tekniska Nämndens ordförande Hans-Eric Palmqvist i höstas och syftade då på ett par fullständigt nedskräpade återvinningsstationer.

Nu ställer sig flera av de boende i Saxtorpsskogen samma fråga.
– Det är upprörande att se att skogen numera används som avstjälpningsplats för diverse skräp, bilar och bohag, säger Lars Nilsson och visar upp nytagna fotografier på förödelsen.
– Som boende i skogen måste vi på det bestämdaste protestera mot detta vansinne, då vi dagligen promenerar eller rider i skogen med omnejd blir jag bedrövad av att se detta. Det är inte klokt att medmänniskor kan bete sig på detta vis, säger Nilsson bekymrat och menar på att det inte bara ser bedrövligt ut, det kan även vålla stor skada.
– Det ser inte bara hemskt ut, det kan också vara direkt livsfarligt för både tama och vilda djur. Snart snubblar man väl över ett kylskåp när man är ute och rider. Jag uppmanar alla som bor eller vistas i skogen att hålla ögonen öppna så att vi tillsammans kan försök att hjälpas åt att komma åt dessa miljösyndare, anmodar Nilsson som numera har kameran med på promenaderna i skogen.
– Jag tvekar att inte att dokumentera någon syndare om jag skulle komma på någon, avslutar Nilsson.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser