Annons

LISA:s utmärkelser till Håkan Dahlby och Berne Persson

OS-skytten Håkan Dahlby fick guldmedaljen och bangolfklubbens initiativtagare, Berne Persson, ledarkannan när LISA, Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, traditionsenligt utsåg mottagarna för fjolårets utmärkelser.
– Håkan tog hem EM i fjor och skall nu till OS i Aten, en värdig mottagare av utmärkelsen som fjolårets främste idrottsman i Landskrona, motiverade LISA:s ordförande Lennart Wallgren som också var glad över att Berne Persson fick Ledarkannan.
– Vi har många duktiga ledare i Landskrona, men Berne har gjort ett
jättejobb inom bangolfen. Han har lyckats få många stora tävlingar till
kommunen, vilket är bra reklam för stan.

Berne Persson var en av de drivande krafterna bakom tillkomsten av en
bangolfanläggning i Badhusparken 1986. Samma år tog han initiativet till
bildandet av Bangolfklubben Linjen, vars ordförande han varit sedan dess. Bangolfklubben har utvecklats enormt och har förutom tävlingar utomhus också stora arrangemang inomhus vintertid.
Klubben har genomfört flera stora tävlingar och Berne Persson har genom åren varit motorn i denna utveckling.

Annons
 

Håkan Dahlby är kanske inte bekant för den breda allmänheten, men så är också skytte en sport som tyvärr endast hamnar i rampljuset under OS år, vilket det som bekant är i år.
Håkan, som representerar Landskrona-Saxtorp JSK, är en av 18 skyttar som skall göra upp om medaljerna vid OS i Aten den 17 augusti.
– Att få vara med i ett OS är som en dröm går i uppfyllelse, berättar Håkan som bor i Kristianstad men började tävla i Norra Frosta utanför Höör tillsammans med en annan OS-skytt, Conny Persson.
– Vi började med dubbeltrap när sporten infördes 1994 och kom direkt med i landslaget, förklarar Håkan som efter några år tröttnade på de många körningarna och försökte förmå Kristianstad att satsa på en dubbeltrapbana.
– Men det blev nobben och när jag sedan sökte en ny klubb så dök Saxtorp upp och erbjöd mig en egen nyckel, så därför blev det Landskrona. Nu kan jag träna när jag vill och det är en förutsättning för att lyckas.

Håkan Dahlby började tävla för Landskrona-Saxtorp för två år sedan och redan första året blev det seger i SM, men den stora triumfen kom i fjor.
– Då tog jag hem EM och det är min hittills största seger, förklarar Håkan som dessutom passade på att sätta nytt svenskt rekord och tangerat världsårsbästa med endast åtta bom på 200 skott. EM triumfen innebar att Håkan kunde kvittera ut en OS-biljett, säga upp sig från jobbet och satsa heltid på skyttet.
– Svenska Olympiska kommittén går in med ekonomisk ersättning och det känns oerhört skönt att kunna satsa på heltid. Nu skall jag möta världens bästa skyttar i Aten och det är en oerhörd utmaning, avslutar Håkan Dahlby som redan på söndag åker tillsammans med OS-vinnaren från Sydney, Pia Hansen, till Malaga för att börja finslipa formen inför det stora OS-äventyret.

Fakta
I januari 1918 samlades representanter för idrottsföreningarna i Landskrona för bildandet av LISA. Föreningarna som stod bakom bildandet var Gymnastikföreningen Idrott, Landskrona Gymnastik- och Idrottsförening, Landskrona Boll och Idrottssällskap, Brottarklubben Argos, Landskrona Roddklubb samt Landskrona Simsällskap. LISA:s förste ordförande blev Emil Sterner, Landskrona Simsällskap.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser