Annons

Falcons kopplar greppet

Falcons kopplar greppet om serien och innebandyn om vinteridrotten i Landskrona. Detta efter att Falcons besegrat Helsingborg i en onödigt dramatisk seriefinal med 6-5 (3-1, 1-2, 2-2).
– Helsingborg var duktiga på att spela bort oss. Spelade tungt och tufft, vilket vi inte är vana vid. Nu stod vi upp bra och var trots allt värda att vinna, analyserade spelande tränaren Magnus Svensson som visade vägen till seger genom att först sätta 1-0 på straff och minuten senare öka på till 2-0 i den första perioden.

Falcons, som förde matchen spelmässigt, gick fram till 4-1 innan Helsingborg utnyttjade en av flera utvisningar till att reducera ledningen till 4-3 inför den avgörande perioden.
– Vi är inte vana vid att möta lag som går så tätt och därför kom vi ofta för sent in i situationerna med utvisning som följd, analyserade Magnus Karlsson som i den avgörande perioden kunde se sitt lag rycka igen till 6-3 innan tre snabba utvisningar åter ställde till det för Falcons.

Annons
 

De två första klarade laget, men den tredje blev för svår och än en gång kämpade sig Helsingborg in i matchen genom att utjämna till 6-5.
I slutet satte gästerna allt på ett kort och körde utan målvakt, men det hjälpte inte den här gången. Seger till Falcons som därmed rycker i serietoppen och kan börja planera för kvalspel senare i vår.

Nu är det inte bara A-laget som går bra. I helgen spelade juniorerna i svenska regionmästerskapen och slutade där som 16:e lag i landet. Inte illa med tanke på återväxten. Och fortsätter Falcons så här så dröjer det inte länge innan publiken åter hittar ut till Idrottshallen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser