Annons

Dramatisk avslutning i BoIS julcup

Dramatik i kubik bjöds den stora publiken på redan i den inledande finalmatchen i BoIS traditionella julcup. Borstahusens duktiga 13-åringar lyckades vända underläge 1-3 till oavgjort 3-3 under ordinarie matchtid, men föll trots tapper kamp med 4-3 i sudden. Totalt tog BoIS hem tre av de fyra finalerna, ett starkt resultat.
– Det är så här spännande det skall vara i en final, poängterade Bernt ”Linkan” Lindgren som funnits på plats i 20 av de 24 år som cupen funnits.

Årets upplaga av julcupen har lockat 110 lag i fem olika klasser, P 9, P 11, P 13, P 15 och juniorer.
I klassen P 9 spelas den som en vanlig turnering utan finalspel, men i övriga klasser var det igår dags för den stora finalrundan.

Annons
 

Först ut var alltså 13-åringarna i BoIS och BBK, en match som väckte starka känslor. BoIS hade grepp om tillställningen när BBK med bara sekunder kvar kvitterade. Sen tvingades lagen plocka två spelare vardera av banan under sudden innan Jens Vihagen lyckades avgöra till BoIS fördel.
– Det var kul att få göra det avgörande målet, tyckte en glad Jens Vihagen som fick ta emot priset som vinnare av Bois A-spelare, Mikael Dahlgren, som gjort många julcuper som pojkspelare.
– Det var en av höjdarna på julen, minns Micke som dessutom vaktade målet vid några tillfällen.
– Det fick jag göra även när A-laget vann Nightcapen och det kan vara en fördel att ha en utespelare i mål när det handlar om spel inomhus.

Förutom Mikael Dahlgren medverkade ytterligare tre namnkunniga BoISare som prisutdelare, Linus Malmqvist, Johan Andersson och Rasmus Lindgren, till vardags proffs i Ajax.

Gårdagens finalpass inleddes med semifinaler och i klassen P 11 fick BoIS respass av FC Malmö medan Ängelholms FF slog ut Olympic.
I klassen P 13 besegrade BoIS Nike med klara 4-1 medan BBK slog ut Veberöd.
I pojkar 15 slog BoIS ut Furulund medan Staffanstop besegrade Kirseberg.
I juniorklassen blev det hela en ren familjeangelägenhet inom BoIS. BoIS 1 slog ut BoIS 4 med knappa 4-3 medan BoIS 2 inte hade några större problem med BBK, seger med 4-0.
Noterbart dock att BBK:s ungdomar är på frammarsch, två lag till semifinal i tuff konkurrens är inte illa.

I den enda finalen utan randig medverkan lyckades Ängelholm besegra FC Malmö med 4-2 i en spännande match och i pojkar 15 fick BoIS jobba hårt för att besegra Staffanstop med knappa 2-1.

Uppgörelsen bland juniorerna kom att handla om mycket prestige och BoIS 2 lyckades här ta ledningen, men det hjälpte inte eftersom BoIS 1 kom igen och gjorde fyra mål innan den finalen var över.
Totalt sett en bra turnering, fin fotboll och många spännande matcher. Förhoppningsvis har deltagarna haft lika kur som vi, avslutade Bernt Lindgren och satte därmed punkt för årets upplaga av julcupen.


Fakta
Initiativtagare till BoIS julcup var den välkände ledarprofilen Helge ”Pelle” Engdahl som i år fick LISA:s ledarkanna för sin mångåriga ledargärning. Den första julcupen spelades 1980 och spelas efter reglerna för ”five a side”.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser