Annons

Klara siffror för Falcons mot Palmstaden/Trelleborg

Innebandylaget Falcons herrlag firar julafton som serieledare i division 3 Skåne. I årets sista match blev det 10-2 mot Palmstaden/Trelleborg Det var ett revanschsuget Falcons som åkte till Trelleborg. Palmstaden/Trelleborg är nämligen det enda lag som tagit poäng (6-6) i Landskronas Idrottshall den här säsongen.

Palmstaden/Trelleborg startade serien starkt, men efter bland annat sex uddamålsförluster ligger de näst sist och riskerar åka ur. Laget har påverkats av förlusterna och saknade självförtroende och energi.

Annons
 

Det dröjde bara sju minuter i den första perioden innan Falcons hade tagit ledningen med 3-0. Innan pausvilan gjorde Andreas Svensson 4-0 i powerplay och det innebar att matchen i praktiken var avgjord.

Hemmalagets individuellt skicklige Zoran Kitanoski inledde andra perioden med att vända bort Falcons försvar och förarbeta till Pierre Landgrens 1-4. Men Falcons hade mer att ge och med ett högre tempo i passningsspelet gav man Palmstaden/Trelleborg en svettig eftermiddag.

Efter andra perioden stod det 7-1 och det skulle dröja till halva tredje perioden innan Kitanoski kunde dribbla in hemmalagets andra mål.
I slutet av tredje perioden, efter ett powerplay, kunde Falcons kontra in 10-2 och en av säsongens största segrar var ett faktum.

Det hade kunnat bli större siffror. Martin Eriksén fick fritt spelrum och kunde gång på gång vända bort hemmalagets försvarare. Han gjorde två mål och spelade fram till två. Annars producerade kedjan med André Rosengren (2 mål), Magnus Svensson (1) och Andreas Svensson (3) mest.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser