Annons

Härskarringen – Bio Maxims räddare?

I lördags samlades de inbitna på Bio Maxim, de som med stor spänning följer trilogin Sagan om härskarringen, det vill säga Sagan om Ringen, Sagan om de två tornen samt Sagan om konungens återkomst.
Redan klockan 13 startade filmsejouren som skulle innebära 9½ timmes film om Frodo och hans kamraters äventyr.

Ett trettiotal var samlade till den första filmen och till den andra som började fyra timmar senare kom ytterligare cirka 20 besökare. När den sista av de tre filmerna rullade igång klockan 21.00 så var det fullt i salongen.
– Det är filmer som denna, Matrix och Disney som gör att vi kan överleva, säger biografföreståndare Marie Ögren medan hon laddar projektorn med den enorma filmrullen som innehåller 5500 meter film.

Annons
 

Och visst är det populärt med filmerna som bygger på J.R.R. Tolkiens böcker. Allt från barn till vuxna ser filmerna,
– De är jättebra. Jag har sett de första två och nu ska vi se den tredje. Jag kan knappt bärga mig, säger Alexander Pettersson och hans pappa Anders fyller i,
– Jag läste böckerna på åttiotalet och har alltid undrat varför man inte gjort några filmer på böckerna. Nu har dom kommit och jag tycker att dom har lyckats bra med att tolka böckerna.

Vilken av de tre filmerna som är bäst råder det delade meningar om,
– Jag tycker att den andra var bäst, säger Jenny från Asmundtorp som just sett samtliga filmer.
Personligen tycker undertecknad att den tredje och sista filmen var den bästa. Slutet kunde emellertid kortats ner en aning.

Om det blir någon film på Tolkiens fjärde bok, Bilbo, återstår att se,
– De håller som bäst på att diskuterar frågan och förhandlar, hälsar Ögren.

Trots att den senaste filmen visats i snart en vecka så drar den mycket publik. Detta innebär att man visar filmen till och med den 22 januari.

Av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser