Annons

Årets Företagare utsedda

Företagarnas Riksorganisation (FR) uppmärksammar årligen de mindre och medelstora företagens insatser genom att utse ”Årets Företagare” i landets kommuner. I Landskrona har Företagarna, på förslag från Näringsliv i Landskrona beslutat att utse Anja Engdahl Molin och hennes make Henric Molin till årets företagare. Paret Molin fick hederstecknet för sitt arbete med Hvens Backafallsby.

Motiveringen lyder:
Anja Engdahl Molin och Henric Molin tilldelas utmärkelsen för deras insatser att marknadsföra Ven som turistmål, och därmed ge Landskrona kommun värdefull PR i profileringen av kommunen.

Annons
 

Utmärkelsen överlämnades av FR Landskronas ordförande Ronny Ahrling samt några av föreningens styrelseledamöter vid en lunchträff på Hotell Öresund under onsdagen. Dessutom uppmärksammades paret av kommunen, Näringsliv i Landskrona AB samt företagets revisor och bankkontakt.

Backafallsbyn byggdes år 1988 av Hexagon och Utvecklingsstiftelsen och hade under de första åren ett antal olika arrendatorer. Anja Engdahl Molin och Henric Molin har drivit anläggningen sedan 1999. Ursprungligen fungerade anläggningen mestadels som fritidsanläggning för enskilda, medan kundgruppen idag till största delen återfinns inom segmentet affärsvärlden/konferensgäster.

– Restaurang- och pubdelen har utvecklats rejält under de senaste åren, och speglar vår önskan att oavsett om det är en mat-/dryckeskonnässör, barnfamilj eller affärsman som besöker Backafallsbyn, så ska de ha ett bestående gott minne av oss, säger Anja och Henric i ett pressmeddelande och som känner sig mycket hedrade över Företagarnas utmärkelse.

– All vår personal arbetar efter grundinställningen att gästens bemötande ska vara familjärt, och att vi ska framstå som ett företag där alla våra gäster är enskilda individer, och att allt går att lösa enligt gästens önskan, fortsätter Anja och Henrik, en inställning som visat sig vara framgångsrik för företagets utveckling.

Företaget har idag 15 helårsanställda och har på fem år gått från en omsättning om 3,2 miljoner kronor till årets cirka 10 miljoner.
– Under de senaste åren har vi upplevt att vår kapacitet inte räckt till för alla hugade konferensgäster. Därför bygger vi just nu till konferenslokaler och vår restaurang med cirka 600 kvadratmeter ytterligare yta. Samtidigt utvecklar vi våra boendeenheter till en mer hotellanpassad standard, avslutar paret Molin.

Kuriosa i sammanhanget är att Anja Engdahl Molins pappa Bertil Engdahl var den första som fick utmärkelsen av Årets Företagare. Detta skedde 1985.

Vill du veta samtliga tidigare mottagare av utmärkelsen rekommenderas ett besök på Företagarna Landskronas hemsida.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser