Annons

Unga Landskronagymnaster i Norge

För någon vecka sedan var tre av Landskrona Kvinnliga GFs gymnaster på en internationell tävling i norska Skjeberg. Skjebergs Turnforening stod som arrangör till ”International Friendship Competition” i rytmisk gymnastik.

De deltagande flickorna från LKGF var Ida Nordehammar, Ronja Benediktsson och Frida Westerlund.
Frida inledde tävlingen i yngsta klassen. Hon hade valt att tävla i grenarna fristående och hopprep.
Totalt deltog 15 flickor i Fridas tävling från tre nationer. Vann gjorde Elsa Popow från Beckerdorf i Tyskland. Frida gjorde bra ifrån sig och kom på en hedrande sjundeplats.

Annons
 

Ida och Ronja tävlade i juniorklassen som hade samlat 18 deltagare från fyra länder. Bäst lyckade Ida och belade en niondeplats tätt följd av Ronja på tionde. Dessa två Landskronagymnaster tävlade i rep, boll och käglor. Vann gjorde Jessika Koshyk från Leverkusen i Tyskland.

Alla flickorna var nöjda med sina insatser, en välarrangerad tävling och norsk gästfrihet. Förhoppningsvis kan LKGF även nästa år representera Sverige på denna tävling och då kanske även sända någon senior.

Just nu är ett gäng av föreningens yngre gymnaster i Njård strax utanför Oslo på en jättestor uppvisning. De visar upp sitt truppfristående och ett egenkomponerat program till tonerna av Edvard Griegs ”Bergakungens sal”.
Det är Kerstin Nord, Wiktoria Matulaniec, Tishana Persson, Stephanie Thern och Malin Berge Appelquist som tillsammans med sin tränare Gro Pernille-Haanes
har rest till Norge denna gång.

Härnäst väntar ett tävlingsuppehåll för flickorna i LKGF med träning under jullovet för att bygga på sina program inför 2004 och alla tävlingar som kommer då, med bland annat trupp-SM på hemmaplan.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser