Annons

Sjunde raka vinsten för Kronan A-damer

Natten går tunga fjät, runt gård och stuga… datumet var den 13 december (Lucia). Kronans volleybolldamer hade laddat inför Lugimatchen med glitter i håret och ingenting skulle få stoppa tjejerna från vinst denna dag.

Första set började väldigt jämt och Kronan hade svårt att hitta sin normala spelrytm. En av anledningarna till den allmänna stelheten var den oerhört kalla lokalen.
– Vi fick skaka loss mer än någonsin för att kunna upprätthålla smidigheten i lederna, kommenterar Heidi Holm från Kronan.
Trots kylan så var det vinnarhjärtan som dominerade och första set gick till Landskronalaget.

Annons
 

Andra set fortsatte i samma stil, men denna gång fick Kronan bättre ordning på sitt anfall samt blockspel. I och med detta så var det aldrig någon fråga om vem som skulle vinna setet. Maria Ljungren var mycket duktig i anfallet, vilket var väldigt positivt med tanke på att hon hade varit förkyld under veckan. Marie Asp var en klippa i blocket samt i anfallsspelet.

Tredje set följde Kronan-modellen, dvs. att man ligger under nästa hela setet och när det ser som mest hopplöst ut så tar de sig i kragen och vänder. Denna gång kom det när man låg under med 15-21 då man gjorde tio poäng i rad och vann med 25-21.
– Lugitjejerna gav oss en mycket jämn match med ett bra försvarsspel och svåra servrar. Det är en oerhörd styrka och självsäkerhet att vända ett set på det sättet. Jag vill lyfta fram Helen Tiitus på centerpositionen som gjorde en mycket stark insats under hela matchen. Och det är mycket tack vare hennes tio vassa servar i det sista setet som vi kunde vända ett ”omöjligt” underläge denna Luciadag, säger Holm och fortsätter,
– Detta får nog räknas som denna säsongens bottennapp spelmässigt, då de flesta av oss inte kom upp i normal standard. Skönt att kunna vinna på ett så betryggande sätt trots det mindre lyckade spelet.

Det var inte enbart den kalla hallen som gjorde att Kronan inte kom upp i normal standard,
– Vår spelartrupp var slimmad med endast sju spelare och vi saknade vår center Maria Holmgren som p.g.a. sitt jobb inte kunde ställa upp. Dessutom saknades våra tre ungdomar Sara Olsson, Fanny Persson och Anna Willén, som var iväg och spelade med B-laget i Ängelholm. Vår enda avbytare för dagen, Åsa Strandh, gjorde mycket bra insats på sin högerposition. Styrkan med vårt lag ligger i att vi har så jämn trupp och att vi utan tvekan kan byta ut vilken spelare som helst och fortfarande vinna. En för alla – alla för en, det är lagmoral det, avslutar Holm.

Nästa match för Kronans damer är hemma i Dammhagshallen den 20 december kl. 15.30 mot Engelholm C.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser