Annons

Igul hängde inte med Falcons tempo

Helgens toppmöte i innebandyns Skånetrea slutade med en oväntat klar seger för Falcons mot Lundalaget Igul. Igul kom till matchen med en fjärdeplats och sex raka matcher utan förlust i serien. Därmed var laget ett av de formstarkaste i serien.
”Gubbarna” från Lund är kända för sitt smarta spel och täta försvar. I söndagens match syntes inte ett spår av det. När Falcons fick fart på bollen hann inte Igul med. Slutsiffrorna 9-3 kunde ha varit betydligt större med tanke på att Falcons vann skottstatistiken med hela 33-15.

Snittåldern i Igul är lite drygt 30 år (att jämföras med Falcons 22,5) och träningsfliten är inte den bästa. Laget startade matchen med att vackert rulla upp Falcons försvar och den här gången var det en av lagets stora profiler, passningsgeniet Martin Törngren, som fick sätta dit bollen. Men sedan tog orken slut ganska snabbt.

Annons
 

Magnus och Andreas Svensson i Falcons hjälptes åt att vända på steken och även om 39-årige ungdomen Christer Sölve sköt in 2-2 från distans i slutet på första perioden, så var Falcons övertag för stort. I den andra perioden kunde en storspelande Martin Eriksén gång på gång springa igenom Iguls vidöppna försvar, vilket renderade i tre assist.

5-3 inför sista perioden blev inom loppet av tre minuter 7-3 och matchen var givetvis avgjord. Igul försökte sätta tryck på slutet, men öppnade sig och tappade två mål till.

I och med det resultatet befäste Landskrona Falcons sin serieledning och är nu tillsammans med Helsingborgs IBF det lag som har släppt in minst mål i serien.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser