Annons

Lucia spred glädje på äldreboende

Bråda dagar närmar sig sitt slut för Landskronas Lucia ,Sara Laursen. som i lördags lussade med sina tärnor på några av kommunens äldreboende.
– Det har varit jättekul att få sprida lite glädje för de äldre, berättade Sara Laursen som under högtidliga former kröntes i Sofia Albertina kyrka.
– Stämningen var fin, men det skulle vara kul att få åka genom staden på häst och vagn eftersom alla inte får plats i kyrkan.

Kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson svarade för kröningen och
passade samtidigt på att berätta glimtar ur svensk luciahistoria som exempelvis att det var lucians uppgift att vara vackert klädd och servera männen mat och brännvin.
Men så är det som bekant inte längre och Gösta Nilsson fullbordade kröningen med att överlämna det vackra halsbandet med en förhoppning att Sara Laursens ljus skulle bidra till en ljusare framtid för alla.
– Smycket blir ett fint minne, poängterade årets Lucia som några gånger tidigare under sitt unga liv fått uppträda som Lucia.
– Först var det på dagis, men då var alla Lucia. I trean på Seminariet var jag också Lucia och det är en fin tradition som jag tycker man skall bevara, menade Sara Laursen som till vardags läser till elektriker nu jobbar extra på restaurang.
Det är en flitig Lucia som också hinner med att spela tillsammans med trubaduren Emil Bogdanov engagera sig i FBU, försvarets frivilliga befälsutbildning och träna friidrott där hon har tagit medalj i kulstötning.
– Luciafirandet är en fin omväxling och något jag verkligen trivs med,
avslutade Sara Laursen innan det var dags att dra vidare från Fäladsgården till Föreningsgatans äldreboende.

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser