Annons

Robinson-Tommy tror på Robban

Det kan inte ha undgått någon att Robinson är inne på sin sista omgång. Upplägget denna gång bygger på att 10 nya utmanare ska försöka klå 14 tidigare tävlande.
– Det blir en jävligt bra omgång, säger Tommy Jensen, Landskronas enda tidigare deltagare.

Tommy var en av 17 som valdes ut till Expedition Robinson 2001.
– Jag var i Malaysia i 46 dagar av tävlingens 47. Jag åkte ut i finalen efter att jag klantat till det i en kanot. Jag satt mig helt enkelt för långt fram.

Annons
 

Även Tommy var aktuell till årets omgång men svenska folket ville något annat.
– Hasse Aro ringde och frågade om jag ville vara med. Man glömmer fort hur jävligt det var och jag sade ja. Alla som hade tackat ja listades sedan på Internet och allmänheten fick rösta fram de tävlande. Så här i efterhand känns det faktiskt ganska skönt att man inte kom med, säger Tommy och skrattar.

– Jag hatade dom där sandflugorna. Dom bet en sönder och samman. Ju mer man kliade desto värre blev det. Hade jag vunnit skulle jag skänkt hela prissumman till forskning som skulle resultera i att sandflugorna skulle bita av sig halsen eller dö av klåda.

En sak som Tommy saknar är programtiden efter att han kommit hem,
– Det var djävulskt att se avsnitten när man väl var hemma. Det är en helt annan sak att sitta hemma och kolla i jämförelse hur det var där nere.
En sak var dock inte så kul med perioden då serien visades på TV,
– Det var inte alltid kul att gå ner och handla. Löpsedlarna var inte alltid så snälla och då fick man sig en funderare eftersom att man viste att sanningen var en annan. Man undrade naturligtvis vad dotterns kompisar skulle säga, men nu är ju kvällspressen som den är. Jag fick dock god plats inne i tidningen för att förklara hur det verkligen gick till. Går man med i en tävling som Robinson måste man veta vad man ger sig in i. SVT förklarade under mediaträningen att det skulle bli väldigt mycket när vi kom hem, men att det skulle bli så stort kunde jag aldrig tro.

Vem som blir årets vinnare vill inte Tommy spekulera i men han kommer med ett tips efter lite lirkande,
– Det är för tidigt att uttala sig redan. Jag tror dock att om någon av de gamla vinner så ligger Robban bra till. Ett faktum är att han vet hur det går till och vad som kan avgöra är att han är en som inte tvekar att ingå pakter. Klart är att han kommer att dela Sverige i två läger. Några kommer att hata honom och andra kommer att älska honom.

Tommy kommenterade hela förra årets omgång på sin egen hemsida på Internet (www.kokos.nu),

– Det gjorde jag och det var hur kul som helst. Jag skrev om de olika avsnitten i form av sagor. Jag utgick från Sagan om Ringen och Landet för Längesedan, alltså nord- och sydlägret. Efter sammanslagningen blev det Sagan om Ringen som stod som mall, förklarar Tommy med ett skratt.

Just nu är Tommy i färd med att skriva om årets avsnitt och Direkten rekommenderar ett besök.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser