Annons

Landskronaföretaget ECH siktar mot att bli störst i Europa

I Cityklinikens tidigare lokaler på Borgmästargatan i Landskrona huserar European Center For Hair Surgery (ECH). Namnet syftar till att man genomför behandlingar och operationer med hår. Det rör sig både om borttagning samt plantat för de som vill ha mer hår. Dessutom har man specialiserat sig på hudföryngring.
– Det stämmer. Det är vi och två företag till i landet som genomför föryngring med IPL-tekniken, säger klinikchef Caroline Hindemith och förklarar,
– Det rör sig om en behandling med högintensivt ljus som omvandlas till värme. Metoden bygger på att man krossar melaninet i pigmentfläckar och fräknar. Därefter reagerar kroppen som att det är smuts och stöter upp det till ytan. Tre till fem dagar senare kan man skrubba bort fläckarna.
Normalt räcker det med en behandling men i vissa fall kan det röra sig om två. Klart är dock att resultatet är häpnadsväckande.

Nu är det inte bara fräknar och dylikt som behandlingen tar bort. Man kan också bli av med fina rynkor och ytliga blodkärl. Dessutom avlägsnar metoden acne.
– Det är viktigt att påpeka att blodkärlen och pigmentfläckarna försvinner för alltid men rynkor och acne är något som kommer tillbaka, fortsätter Hindemith.

Annons
 

Det är med samma metod fast med ett annat munstycke som man tar bort hår.
– Vi behandlar all sorts hår förutom platinablont. Anledningen till det är helt enkelt att det inte går eftersom det inte finns något pigment i platinablont hår.

Generande hårväxt är vanligare än gemene man tror. Många är de som kommer till ECH för att få bukt med sina problem,
– Det rör sig om allt från kvinnor som får hår på sin överläpp till män som har mycket hår på ryggen. Till skillnad från hudföryngringen så krävs här tre till fyra behandlingar eftersom håret har tre växtfaser. Dessutom kör vi inte med full styrka första gången. Allt för att kolla hur kunden reagerar på behandlingen.

Företaget öppnade i helt nyrenoverade lokaler den 3 mars i år. Allt fler kunder hittar dit och fortfarande är det mestadels kvinnor (90%) som behandlas med IPL-metoden. Andelen män ökar dock stadigt,
– Många yngre invandrare hittar hit. De vill ofta ha en så kallad skägglinje eller ta bort hår, till exempel på öronen. Men även svenska män kommer. Vi har till exempel en dam som fått sin man att fixa till sin hud i ansiktet och jag kan lova att de är nöjda efter behandlingen, säger Hindemith som tidigare jobbat med hårtransplantation i tio år.
– Femtio procent av våra jobb går ut på att hjälpa kunder med lite eller inget hår. Det kan röra sig om normalt hårbortfall eller personer som utsatts för cytostatikabehandling.

Hudföryngringsbehandlingarna är snabba, man ser resultat efter några dagar, men när det gäller hårtransplantationer så tar det längre tid,
– Mellan 5 och 45 minuter tar en IPL-behandling. En hårtransplantation är betydligt mer tidskrävande. Man sitter fyra till sju timmar tillsammans med två läkare samt fyra assistenter. Innan själva behandlingen har man även genomgått en konsultation och en hälsoundersökning.

Kliniken är idag Sveriges största. Detta hindrar dock inte Hindemith att fortsätta satsa,
– Vårt nästa mål är att bli störst i Europa.

Vill du ha mer information om ECH? Besök deras hemsida på www.ech.nu.

Av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser