Annons

Pepparkaksmodell av centrum – årets trevligaste julfönster

Någon tävling där det gällde att rösta fram eller prisa årets främsta juldekorerade skyltfönster hos cityhandlarna i Landskrona var inte utlyst i år. Efter att Direkten gjort en rundvandring i centrum och spanat i fönsterna är väl frågan om inte Åsa och Ewa Mortin på café Gyllene Koppen legat bra till i sådana fall. Caféets skyltfönster är en fröjd att skåda med sina stilfulla pepparkakshus.
En jury hade med enkelhet kunnat avlägga följande motivering:
”Gammaldags tradition varvas med nyskapande i denna fantasifulla pepparkaksidyll som måste få varje sann hantverkare att jubla över det välgjorda arbetet som dessutom ser riktigt gott ut!”

Idén att julskylta med pepparkakshus föddes redan när café Gyllene Koppen låg i Gallerian.
– Vi hade då tre hus stående på bardisken och det var mycket uppskattat av våra gäster. Så när vi i år flyttade till nya lokaler mitt på Gågatan bestämde vi oss ganska tidigt att göra ett centrum i miniatyr av pepparkakshus, berättar Åsa och Ewa fyller i,
– Alla husen fick dock inte plats i skyltfönstret utan sjukhuset fick vi ställa på kakdisken vid kassan men det är väl som det är. Ska man till sjukhuset får man vara beredd på att transportera sig en bit.

Annons
 


Det är med en stor portion fantasi och byggskicklighet som caféägarinnorna dekorerat såväl skyltfönster som det julpyntade caféet.
– Med caféet har våra män hjälpt oss, men fönstret har vi själva gjort, intygar Ewa. – Vi gjorde det på gammeldags vis och satte papper för fönsterna under lördagen så att ingen skulle kunna tjuvkika och i samband med julskyltningssöndagens startskott tog vi sedan bort det. Det är kul och dessutom extra roligt för nästan alla kunder kommenterar det,
menar Åsa.

På pepparkakshusen sitter logotyper från grannbutikerna, något som fått en del handlare i centrum att undra varför inte deras butik är med.
– Vi valde att bara ta med våra närmaste grannar. Annars hade vi behövt ha ett betydligt större skyltfönster och framför allt lägga ner ännu mer tid och någonstans måste man sätta gränsen, resonerar Åsa som tillsammans med mamma Ewa lagt ner uppemot en normal arbetsvecka på sitt julfina skyltfönster.
– Som egenföretagare får man jobba hur mycket man vill men däremot inte hur lite som helst, ler Ewa.

– Till nästa år vill jag göra gamla vattentornet runt, vet bara inte hur jag ska baka pepparkaksdegen så att den håller formen, avslutar Åsa som redan är i fullfärd med att planera för kommande julskyltningar.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser