Annons

Seger för Falcons i seriefinalen

Falcons fortsätter att vara bäst när det gäller. På torsdagskvällen besegrades Willands med 7-5 i en match som punkterades tidigt i tredje perioden.
Unga Willands, med en medelålder strax över 21 år, var något vingbrutna när de kom på besök i Idrottshallen. De senaste två omgångarna hade laget inkasserat sina två första förluster, 5-10 mot Helsingborg och 3-9 mot Bromölla.

Willands spelade med ett högt försvarsspel, vilket gav ”rutinerade” (medelåldern drygt 22 år) Landskrona ytor i anfallszonen. Första perioden var jämn, men även om gästerna hade fler skott på mål så hade Falcons de hetare chanserna. Willands gjorde 1-0, men minuten senare kvitterade Ulf Nilsson efter ett misslyckat målvaktsutkast.

Annons
 

I den andra perioden satte Falcons in sitt första ryck i matchen. Efter två byten hade Michael Henriksson och Ulf Nilsson givit hemmalaget en tvåmålsledning. Perioden slutade 3-2 till Falcons efter mål av bland annat Ulf Nilsson, som därmed fullbordade sitt hat-tric, och Joel Holgersson som påbörjade sitt.

Det var i andra perioden som Falcons tog över matchen, men det slutgiltiga rycket kom inte förrän i början av tredje perioden. Först gjorde Magnus Svensson 5-3 efter 23 sekunder och 3.09 kom matchavgörande 6-3 genom Niklas Dahlström. André Rosengren sköt in 7-3 i slutet av perioden och Willands jobbade in två tröstmål, men hemmasegern var aldrig hotad.

Willands är ett av seriens mest kompletta lag, med stor energi i både anfall och försvar. Den här gången var Falcons ett nummer större, men Willands har ett sparkapital i målfarlige Jimmy Malmgren som inte deltog i kvällens match.

– Falcons blir starkare och starkare för varje omgång och allt fler spelare börjar hitta formen. I matchen mot Willands bröts Andreas Svenssons 10 matcher långa målsvit, men i och med Ulf Nilssons hat-tric har tre spelare i laget gjort 13 mål eller mer. Och Andreas Svensson sov nog gott efter sina två snygga framspelningar, kommenterar Falcons sportchef Petri Manu.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser