Annons

Landskronaföretag expanderar

Den 2:e januari 2004 får Dichtomatik AB i Sverige en ny vd då Peter Svensson tar över efter Bo Svensson. Dessutom är man i färd med att nyanställa fyra medarbetare.
Företagets affärsidé bygger på att lagerföra alla tätningar som marknaden kräver och har behov av. Till skillnad mot många av de större konkurrenterna väljer Dichtomatik att bygga upp stora lager på varje marknad för att därigenom öka närservicen och avlasta centrallagret i Hamburg. Systemet kräver en väl utvecklad och effektiv logistik, såväl internt som externt.
Detta innebär att man nu köpt 5000 kvm mark i anslutning till sin nuvarande tomt på Hjalmar Brantings väg.
– Dichtomatik har drygt 150 000 olika artiklar i sitt sortiment. När vi flyttade in på Hjalmar Brantings väg 1996 lagerförde vi 3000 artiklar. Nu är vi uppe i mer än 20 000 artiklar och räknar med att inom ett års tid utökat det med ytterligare 10 000 artiklar till totalt ca 30 000 olika artiklar. Därmed blir vi en ledande lagerhållare av industritätningar på den Skandinaviska marknaden, kommenterar Peter Svensson.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser