Annons

Hopp om en snar lösning för Åhlénstomten

Det är idag ett år sedan den stora branden ödelade Landskronas enda varuhus i centrum, Åhléns, och fortfarande är det oklart vad som skall ske med den utbrända ödetomten.
– Det är min förhoppning att vi inom det snaraste skall kunna presentera våra planer, gärna som en julklapp till Landskronaborna, säger kommunalråd Niklas Karlsson som dock inte vill gå in på några närmare upplysningar avseende kommunens planer.
– Nej, det skulle vara fel i detta läge att säga för mycket. Men jag kan lova att vi arbetar hårt med att hitta en lösning och att det ser positivt ut.

Åhléns, som struntade i att bygga upp ett nytt varuhus efter den anlagda branden, äger genom fastighetsbolaget Axfast tomten och en mäklare arbetar med försäljningen.
– Vi kommer att försöka köpa tomten så fort vi vet mer om dess framtida användning, betonar Niklas Karlsson.

Annons
 

Det var klockan 17.37 den 3 december 2003 som det första larmet kom från Åhléns då en brand upptäckts på klädavdelningen. Men när brandkåren kom på plats hade dock personalen redan hunnit släcka eldsvådan och brandkåren begav sig tillbaka till stationen.
Bara minuter senare kom nästa larm, då brann det i Hemköps butikslokaler och när Räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd och man fick koncentrera insatserna på att begränsa brandens spridning.
Bara några dagar efter branden kunde polisen gripa en 13-årig flicka som sedan också bands vid branden. Flickan hade tidigare försökt anlägga bränder i andra butiker och dessutom varit omhändertagen för samhällsvård.

För Landskronaborna har ödetomten varit en nagel i ögat och tillsammans med den öde stationsbyggnaden är området långt ifrån vad kommuninvånarna önskar av stadens centrala delar.
– När Åhléns inte visade något intresse för att bygga upp varuhuset igen så har vi från kommunens sida arbetat hårt för att hitta en lösning och det är min förhoppning att vi inom kort skall kunna presentera ett färdigt förslag, lovar kommunalrådet Niklas Karlsson.

UPP

 

Annons
Annonser




















Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser