Annons

Nya apoteket invigt

Apoteket Lejonet har funnits i Landskrona sedan 1709. Då var det beläget på Östergatan och därefter har man bytt lokaler i centrala Landskrona vid ett flertal tillfällen. Idag har man åter flyttat. Det nya apoteket ligger på Storgatan 34, snett mitt emot de tidigare lokalerna.
– Apoteket Lejonet har haft sina lokaler på hörnan Storgatan/Norra Långgatan i 21 år. Lokalerna var inte bra eftersom de låg på två plan. Idag har vi allt samlat på ett och samma plan och fördelarna är många, hävdar Britta Hallgard, chefsfarmacevt på Lejonet.

En del förändringar kommer besökarna till det nya apoteket att märka. Man kommer att kunna handla receptfria mediciner och andra produkter som vanligt men de som har läkemedel på recept får det lättare,
– Nu går man direkt fram till receptinlämningen i stället för att, som tidigare, ta en lapp och vänta. Väl framme lämnar man receptet och man bestämmer då tillsammans med personalen om man vill vänta på att få sin medicin eller om man hämtar den vid ett senare tillfälle. Fördelen är den att de som ska hämta medicin som går fort, till exempel penicillin eller liknande får sitt läkemedel betydligt fortare, avslutar Hallgard och hälsar alla Landskronabor hjärtligt välkomna.

Annons
 

Fakta:
Apoteket Lejonet har 20 anställda. Omsättningen är 75 miljoner kronor om året.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser