Annons

Första tomträtten säljs till våren?

Cirka 80 tomträttshavare har hört av sig till Stadsbyggnadskontoret och lämnat in en intresseanmälan om att få köpa loss tomten de har sitt hus på. Det hela möjliggjordes av ett beslut på förra kommunfullmäktigemötet då de styrande socialdemokraterna röstades ner. Beslutet bygger på att tomträttshavare får möjlighet att köpa loss sin tomt för 40% av marktaxeringsvärdet.
– Hur det hela kommer att gå till är inte klart. Kommunstyrelsen kommer att vid ett möte den 10 december besluta sig för hur tillvägagångssättet ska bli, säger Anders Folkar, planeringschef på Stadsbyggnadskontoret.

När den första tomträtten säljs är emellertid oklart.
– En privatperson har överklagat beslutet och nu ska ärendet behandlas i länsrätten i Malmö och sådant kan ta tid, förklarar Folkar och avslutar,
– Tidigast om två månader uppskattar jag tiden till men det kan mycket väl ta längre tid än så.

Annons
 

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser