Annons

Falcons i serieledning

Innebandyklubben Falcons är för första gången den här säsongen i serieledning efter en målrik match i derbyt mot Hofterup. Serieledningen är visserligen ”bara” på grund av en målskillnadsaffär med Helsingborgs IBF och Willands, som ligger på samma poäng. Man får tacka Bromölla som tog en storseger (9-3) i derbyt mot Willands, och Igul, som gnetade till sig 4-4 i Norrehedshallen – Helsingborgs första poängförlust på de sju senaste omgångarna.

Matchen då? Falcons kopplade grepp direkt mot ett tamt Hofterup. Redan efter fyra minuter gjorde Martin Eriksén det första av sina tre mål, i powerplay. Ledningen utökades när Ulf Nilsson relativt ostört kunde placera in 2-0 på frislag. Hofterup försökte skapa chanser genom att skjuta in bollar mot mål från backposition, men oftast kunde Falcons samlade defensiv mota undan skottförsöken.

Annons
 

När Ulf Nilsson sköt 4-0 efter fem minuter av andra perioden, även det i powerplay, såg det mörkt ut för bortalaget. Laget forcerade in en reducering, men när Benjamin Björnler minuten senare sköt 5-1 var det defenitivt avgjort. Resten av matchen blev en öppen tillställning, med några riktigt snygga mål (från båda lagen).

Benjamin Björnler frispelade Martin Eriksén med en underbar trettiometerspassning och Eriksén gjorde inget misstag. Gästernas (halvskadade) Peder Jonsson jobbade till sig ett läge och sköt ett stenhårt skott rakt upp i nättaket. 17-årige Stellan Roth bröt på mittplan och sköt mål från halva planen. Michael Henriksson släppte läckert vid första stolpen till Martin Eriksén, som kunde raka in bollen i tom bur. Det var ett axplock, men det fanns fler fina pytsar.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser