Annons

Det händer i helgen

Någon risk för sysslolöshet finns inte i helgen, åtminstone inte om man är beredd att ta till sig några av alla de helgtips som kommit redaktionen till handa.
Låt oss börja med de tipsen du kan finna i separata artiklar, se länkarna nedan.
· Roy Evertsens målarskola på Konsthallen.
· Julstök på Museet
· Kultur och jympa under samma tak

Fredag
I kväll bör den dans- och jazzlystne göra ett besök på restaurant Carolina där kommer nämligen Jesper Thilo med Kurt Lönns kvartett spelar dixieland och bebop från klockan 20.00 insläpp från klockan 19.

Annons
 

Lördag
Loppis på tyger och kläder från kl 10 blir det på Kuskahusgränden.

Koloniföreningen i Axeltofta lockar med Julmarknad i storstugan mellan klockan 10-17.

För den som tänkt sig en runda på stan under lördagen så kan det vara bra att veta att butikerna håller långlördag och har därmed öppet till klockan 15.

Rock på Folkan blir det under lördagskvällen.
Förutom traditionella studiecirklar bedriver ABF även studio för rockgrupper i Musikhuset på Hyllingegatan. I lilla festsalen på Folkets Hus kommer en del av dess musiker att bjuda på en rockkväll.
Förutom Landskronamusiker kommer band från Eslöv, Lund, Malmö och Helsingborg att medverka.
– Alla från 15 år och uppåt är välkomna, säger Peter Birgersson på ABF och meddelar samtidigt att entrén är låga 20 kronor.

Samtidigt i stora festsalen firar Landskrona BoIS supporterklubb Black & White 10-års jubileum. Bland annat kommer förenings husband, Rude BoIS, att ge en konsert och vid samma tillfälle släpps nya skivan, ”10”. Arrangemanget är endast öppet för föranmälda medlemmar i Black & White.

Söndag
Söndagens stora begivenhet blir förhoppningsvis julskyltningen i centrum mellan
kl. 13.00-19.00.
– Vi har ett antal kvalitetshantverkare som kommer till vår stad och ställer ut sina produkter i nytillverkade bodar. På plats kommer också en riktig tomte att vara som tar emot i sin tomtegrotta vid teatern, där kan barnen lämna sina önskelistor. Det blir mycket aktiviteter med musik, körer, häst och vagn med mera, hälsar Fredrik Jönsson, VD vid arrangerande Vänliga Landskrona.

På Rådhustorget kommer en scen att finnas på plats. Program och tider enligt nedan:

13-13.30 Öv-Manskör
14-14.30 Julmusik
14.30-15 Dans kring granen med GF-idrott
15-16 Overdrive och Chiicks. Musik med ungdomar från Nova.
16-17 Presentation av Lucia
17.15-18.15 Acvarello

Mitt i julstöket och skyltsöndagen, anordnar Liberala Ungdomsförbundet, LUF, i Landskrona ett Vitrysslandssymposium.
Bland talarna finns EU-parlamentarikern Olle Schmidt (fp) och Amnestyaktivisten Sofie Gustafsson såväl som Vitrysslandskännaren Johan Chytreus.
– Symposiet hålls på Café 31 och alla är välkomna att ta en fika samtidigt som man lyssnar på våra talare, hälsar Csaba Perlenberg, ordförande i LUF Landskrona.

Det är fler som passar på att öppna sina dörrar i samband med julskyltningssöndagen. I Bengt Anderssons ateljé på Storgatan 32 i Landskrona bjuds det på en samlingsutställning där Medborgarskolans elever visar textila arbeten och Bengt Anderssons elever visar målningar.
Även Borstahusens Konstförening håller öppet hus på Gamla Kyrkogatan 15 mellan klockan 13-17.
På programmet bland annat dragning årslotteriet.

Kommande arrangemang
Många är det som mailat oss i veckan och undrat när årets upplaga av Nightcapen i Idrottshallen kommer att gå av stapeln .
Från arrangörsklubben BBK meddelar man att den populära inomhusturneringen i fotboll kommer att gå av stapeln på självaste Lucia, d v s den 13 december.
– Men Lucia får man ha hunnit fira innan man kommer ut till Idrottshallen. Vi kommer inte att ha något Luciatåg i år. Det har vi testat tidigare och man kan väl lugnt säga att det inte var någon succé, hälsar man från arrangörs håll.
Lottningen kommer för övrigt att ske i samband med BBK:s ungdomsavslutning i Folkets Hus imorgon vid lunchtid.

Trevlig helg och ett stort GRATTIS till supporterklubben önskar Kalle, Håkan och Kary på Landskrona Direkt.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser