Annons

Fullt ös på Företagsrocken

Idag är det dags för andra rundan av Företagsrocken i Landskrona men redan för en vecka sedan avgjordes första omgången och som vanligt var det fullt ös på scenen på Tages.
Tre band hade dagen till ära klätt ut sig och gjorde allt för att underhålla publiken.
– Det är inte lika många som kommer nu för tiden men det är bra tryck på de som väl är här, säger Lars Odeholm från TBV som ansvarar för Företagsrock.
Från arrangörshåll saknar man de större företagen i kommunen.
– Det är lite synd eftersom de drar folk och ökar trycket. Vi kommer emellertid att försöka hitta nya vägar till nästa år för att locka dom tillbaka.

Kvällens första band var Trioplast Tryckers som rev loss stycken med bland andra Back Street Boys och Lenny Krawitz. Därefter kom Bumbibjörnarna, ett band med rötterna i TV-Tjänst och med den gamle gitarrvirtuosen Sven ”Sigge Limewood” Lindskog i spetsen.
Utan att på något sätt ta äran från Trioplast och Bumbibjörna så var kvällens höjdpunkt Army of Grenden, med kocken Andy Sörensson i spetsen som serverade en show utöver det vanliga.

Annons
 

När juryn och publiken hade lagt sina röster stod det klart att Grenden var klara för finalen som avgörs den 18 december på Tages. Finalklara är redan förra årets vinnare, Thorn Lighting.

Första gången Företagsrock hölls i Landskrona var 1996. Fyra år på raken blev det innan man tog paus i två år,
– Vi tycker det är en så kul idé och det var en hel del som ville ha tillbaka det. Därför drog vi igång det igen förra året, förklarar Odeholm vidare.

I kväll är det dags för den andra omgången av tre.
Trioplast Tryckers får då en ny chans att kvalificerar sig till finalen då man möter starka väskdängare från Väskshopen, samt lärare från det hälsofrämjande kollektivet Twisted Magisters. I den senare bandkonstellationen finns ett pärlband av lärare från Västervångskolan, Sandåkerskolan samt Glumslövs skola.
Kapellmästare och spindeln i nätet för Twisted Magisters är Stefan Andersson.
– Jag vill inte avslöja vilka låtar vi kommer att köra. Däremot kan jag utlova tunga versioner av låtar som annars inte är så heavy, säger Andersson och ser klurig ut.
– Kan väl säga så mycket som att vår sista låt spelar vi vanligtvis på fredagar klockan 14 när eleverna gått hem.

Att alla medverkande tycker att Företagsrock är hejdlöst roligt går inte att ta miste på och att musikerna inte är tävlingsmänniskor går också att skönja.
– Att vinna är inte speciellt intressant. Huvudsaken är att vi har förbaskat kul under tiden vi håller på med detta, avslutar Stefan Andersson innan det är dags att hasta vidare till eleverna i årskurs 4 som väntar på sin populäre musiklärare.

I den sista grundomgången som avgörs den 4 december deltar Perfekt Euronics, Frisyrateljén samt tvåan från omgång två.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser