Annons

Jazzlegendar gästar Landskrona

På fredag kommer det musikaliskt storfrämmande till Landskrona. Då dyker den legendariske danske tenorsaxofonisten Jesper Thilo upp på Restaurant Carolina i Hotel Öresund för att framträda på JazzHouse Landskrona månadsjazz. Med sig har han Kurt Lönns kvintett som kompat honom och andra storstjärnor många gånger. Thilo börjar spela klockan 20.

Jesper Thilo började spela tenorsaxofon redan som 11-åring. Han studerade sedan klassisk klarinett vid Kungliga Danska Konservatoriet i sex års tid. I Sammanlagt 23 år har han varit en av förgrundsfigurerna i danska radions Big Band. Under 1960-talet spelade han med de flesta amerikanska jazzmusiker som besökte Köpenhamn som på den tiden var den verkliga jazzmetropolen. Bland annat har han spelat med Edmund Hall, Roy Eldridge, Ben Webster, Coleman Hawkins, Dizzy Gillespie och Clark Terry.

Annons
 

Under aftonen kan man också lyssna på klubbens eget Husband med Lennie Gustafsson på klarinett och saxofon med start klockan 19.00.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser