Annons

Två SM-guld till Landskrona

I helgen avhölls SM i Wushu i Västerås och Landskrona Asiatiska Förening kammade hem två guldmedaljer. Det var Johan Larsson som tog hem SM-guld i herrarnas -80 kg och Tereze Lindberg som sopade rent i damernas -56 kg vid Wushu-SM.

Att Tereze Lindberg var lite av en favorit i damernas -56 kg stod klart efter kickboxningsgalan i Landskrona där Tereze vann mycket övertygande men då tävlande för Muay Thai Compagniet i Malmö. När det gäller Wushu så tävlar Tereze dock för Landskrona Asiatiska Förening.
I finalmatchen fick Tereze möta Sandra Tammer från Södermalm. Sandra hade inget motvapen mot Terezes stoppsparkar och sprang in i dem gång på gång. Så det blev glasklart SM-guld till Tereze Lindberg och Landskrona Asiatiska Förening.

Annons
 

För Johan Larsson blev det en efterlängtad repris på förra årets SM-guld. Men denna gång i en lägre viktklass där Johan egentligen passade bättre. Finalen avgjordes på tävlingarnas andra dag och Simon Rosic från Simrishamns Asiatiska Förening stod för motståndet. Precis i slutet av första ronden fick Johan in en perfekt kombination av låg spark, två hårda krokar och till slut en utknuffning från plattformen. Simon var nere för räkning men räddades av gong-gongen där. Dock valde Simon att inte fortsätta efter de hårda träffarna och Johan hade plockat hem SM-titeln till Landskrona.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser