Annons

Lugn förmiddag i fullmäktige

(uppdaterad 15.30)
Det blev ett par lugna morgontimmar när kommunens folkvalda påbörjade dagens maratonmöte. På dagordningen står främst den kommunala budgeten.
Budgetfullmäktige som tidigare år förlagts över två dagar har i år bantats ner till endast en dag. Klockan 9.05 förklarade kommunfullmäktiges ordförande Gösta Nilsson dagens möte för öppnat.

Efter ett par inledande interpellationer och tillhörande svar var det dags för en ekonomisk kvartalsuppföljning per den 30 september med en helårsprognos för 2003. Här kunde det konstateras att kommunens underskott beräknas hamna på minus 47 miljoner kronor.
Illa kan tyckas, men då ska man ha i beaktning att resultatet är 10 miljoner kronor bättre än den prognos som gjordes vid halvårsskiftet och hela 21 miljoner kronor bättre än den prognos som gjordes efter årets första kvartal.

Annons
 

Därefter vidtog partiernas förslag till budget för år 2004 med ekonomisk flerårsplan för åren 2005-2006 för kommunens samtliga nämnder inklusive kommunfullmäktige.
Kommunalråd Niklas Karlsson inledde med att presentera Socialdemokraternas budgetförslag därefter hade övriga partier vars åtta minuter till sitt förfogande att presentera sina förslag.

Fram till lunchuppehållet hade inga besluts fattats och vi ber att få återkomma senare under eftermiddagen med rapporter från Rådhuset.

Noterbart från förmiddagen var att det var ganska glest befolkat på åhörarläktaren och att inga demonstrationer eller andra aktiviteter föregick mötet.

Lunch var möjligtvis det som krävdes, för eftermiddagen startade med politiska skuggboxningen och vid pass 15.10 hade det hunnit hetta till så pass att Lars Svensson (s) ansåg att det var dags att begära timeout – eller som man i församlingen säger, ajournering.
Den tidigare lagda eftermiddagsfikan till trots, så har ännu inga beslut fattats när det gäller budgeten.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser