Annons

Förlust trots övertag för Falcons

Falcons föll i torsdagens bortamöte med Bromölla. Den egna skottstatistiken visade 26-16, men Landskrona klarade inte att förvalta övertaget. Hemmalagets hjärta fällde avgörandet.

I den första perioden vägde vågskålen jämnt och lagen gav och tog. Landskrona hade mer boll och något bättre chanser, men Bromöllas starka försvar och skicklige målvakt stod emot trycket. 1-0 kom genom ett av Bromöllas många finurliga frislag, ett anfallsvapen som skulle spela en större roll längre fram i matchen. Falcons replikerade tämligen omgående – lite turligt – genom Martin Eriksén som vallade in bollen via målvakten. 1-2 kom i mitten av perioden. 17-årige Stellan Roth gjorde sitt första A-lagsmål när han sköt från nästan halva plan på ett frislag.

Annons
 

I den andra perioden tog Falcons över spelet närmast totalt. Den egna skottstatistiken visade 11-5. Men målen uteblev. Istället kunde Bromölla peta in 2-2 i powerplay. Även Falcons fick chansen i powerplay och tog den. Målskytt den här gången Andreas Svensson. Bromöllas Jesper Persson visade sitt missnöje lite väl starkt och blev utvisad för protest, något som skulle visa sig vända matchen – till Bromöllas fördel.

Falcons klarade inte av att utöka sin ledning till 4-2, trots en fin möjlighet när Eriksén serverade Magnus Svensson vid bortre stolpen. Istället kunde utvisade Jesper Persson smyga in i spel i precis rätt läge för att omarkerad skjuta in kvitteringen till 3-3.

Nu var matchen helt jämn och i den tredje perioden skulle Bromöllas ursinniga krigande visa sig fira stora triumfer. 4-3 kom tidigt och sedan jobbade man hårt för att bevaka ledningen. Landskrona lyckades inte tränga igenom den täta defensiven och skapa de riktigt heta chanserna. Med två minuter kvar att spela kom chansen Falcons väntat på. Bromöllas Jesper Persson (vem annars) drog ner Magnus Svensson på mittplan och Landskrona tilldömdes ett powerplay. 21 sekunder senare kvitterade Martin Eriksén, framspelad av Magnus Svensson.

Men Jesper Persson var inte nöjd. Med bara 23 sekunder kvar av matchen backade han sig fri på ett frislag framför mål och sköt in segermålet 5-4. Landskrona lyckades vaska fram en till bra chans, men det var inte Falcons kväll.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser