Annons

Kamma dig innan du går in i taxin

Taxi Landskronas tio bilar blir först i Skåne att installera övervakningskameror. Arbetet att montera in kameror är i full gång och syftet är att såväl kunder som chaufförer ska känna en ökad trygghet under färden.
– Det känns tryggare när jag vet att kameran finns. Om jag skulle bli rånad eller hotad kan polisen få bilderna, förklarar Tomas Jonsson IT- ansvarig på Taxi Landskrona för Radio Malmöhus.

Kamerorna kommer automatiskt att ta fem bilder varje gång bilens dörrar öppnas. Dessutom ska det vara möjligt för föraren att via en nödknapp ta ytterligare bilder. Bilderna överförs därefter direkt till en central dator.
För att komma åt bilderna krävs att ett brott har begåtts.
Har resan förlöpt som den ska kommer bilderna att bytas ut allteftersom nya tillkommer. Det är endast Taxi Landskronas ordförande Roland Donnerhag som tillsammans med Tomas Jonsson och en polisman som kan komma åt bilderna.

Annons
 

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser