Annons

Gubbarna Wargos damlag siktar på serieseger med ungdomar

Genvägar till framgång är inget för Gubbarna/Wargo som istället väljer att bygga grunden. Den här säsongen har föreningen fått ta över damhandbollen i kommunen när Örestad la ner verksamheten och för tjejerna gäller samma receptet som för killarna.
– Vi tjänar inget på att försöka värva ihop ett lag. Vår ambition är att satsa på en bred ungdomsverksamhet och den vägen bygga en stabil förening, berättar Bengt Jönsson som ansvarar för träningen av G/W:s damlag.

När Örestad, som de senaste åren ansvarat för damhandbollen, valde att gå samman med Gubbarna/Wargo så innebar det att flera rutinerade tjejer tog steget över. Idag spelar dessa tjejer en viktig roll när det gäller att bygga damhandbollen från grunden.
– Hade det inte varit för de unga tjejerna så hade jag förmodligen lagt av, förklarar Anette Håkansson och Mia Petersson nickar instämmande.
– Sammanslagningen var det enda rätta för att ge damhandbollen en chans att utvecklas, menar Mia som var med när både Wargo och Örestad hade duktiga tjejer som kvalade för spel i ettan.
– Men då saknade vi både pengar och ungdomsverksamheten och då går det inte att bygga ett lag för framtiden, poängterar Mia som menar att sammanslagningen skulle kommit tidigare.
– Då hade damhandbollen kanske haft en chans, men nu får vi hoppas att det går bättre den här gången.

Annons
 

Nu finns det gott om unga tjejer i Gubbarna/Wargo som har tjejlag i de flesta åldersgrupperna. Flera duktiga tjejer tränar och spelar dessutom i damlaget, två är Michelle Nilsson och Jennifer Pålsson, båda 14 år unga.
– Jag började med klasshandbollen och handboll är det roligaste jag vet, förklarar Jennifer medan Michelle lockades med av en kompis.
– Det är jättekul att spela och vi lär oss nya saker hela tiden, menar Michelle som gillar att spela tillsammans med det mera rutinerade tjejerna.
– För vår del är det kul om vi kan stötta de unga tjejerna och dela med oss lite av vår erfarenhet, menar Anette Håkansson och tillägger att det fortfarande är kul att spela handboll trots att hon varit med några år.
– Och roligare är det att se alla unga tjejer som vill satsa på sporten.

Resultatmässigt tog damlaget sin andra seger när tabelltvåan Kävlinge 2 besegrades med 21-18 och i den jämna serien ligger lagen inom fyra poängs marginal.
– Självklart spelar vi för att vinna, men viktigast för oss är att skola in de unga tjejerna och bygga ett lag på sikt. I det arbetet spelar de äldre tjejerna en viktig roll, avslutar Bengt Jönsson och drar igång ett nytt träningspass med Tjejerna i Gubbarna/Wargo som inte har något emot det något underliga namnet.
– Nej, det är mer en rolig grej och inget vi tänker på. Hade Gubbarna inte startat så hade vi kanske inte haft någon handboll i stan, så namnet stör inte mig, poängterar Anette Håkansson.

Fakta
Föreningen Gubbarna startade av några rutinerade handbollskillar som inte ville sluta spela aktivt bara för att de blivit lite äldre. Som föräldrar började Gubbarna också satsa på ungdomshandboll i Minigubbarna. Det hela slutade med att klubben gick samman med Wargo när ledarbristen blev uppenbar och nu har även Örestad slagit samman sina påsar med Gubbarna som därmed sluter cirkeln.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser