Annons

Falcons vinnare igen

Att årets skånetrea i innebandy är jämnare än någonsin råder det ingen tvekan om, men nu har tre lag gjort ett litet ryck i kampen om de två attraktiva kvalplatserna: Willands, Helsingborg och Falcons.

Det blev en händelserik match i Idrottshallen då Falcons tog emot Göinge. Gästerna kom till spel med en meriterande 3-1 seger mot Hofterup senast i bagaget, ett starkt försvar och en målvakt som hade vaknat på rätt sida. 23-årige Andreas Rubensson fick bekänna färg direkt.

Annons
 

Första perioden var stundtals lysande av Falcons, som radade upp vackra anfallskombinationer. Men trots många skott, ofta i svåra sidledsförflyttningar, lyckades Rubensson alltid sträcka sig det lilla extra och mota bollarna.
Ett mål blev det dock, en skottretur fångades vaksamt upp av Ulf Nilsson, som inte gjorde något misstag.

Den andra akten fortsatte som den första slutade och efter halva perioden kunde Martin Eriksén piska in 2-0 på volley.
Göinge replikerade snabbt genom Johan Nilsson. Bakom målet låg Pierre Sentoft, som för övrigt spelade fram till bortalagets samtliga mål den här kvällen!
Ytterligare någon minut senare kunde Niklas Dahlström avsluta ett mönsteranfall, genom att dryga ut Falcons ledning till 3-1.

I den tredje perioden lyckades Göinge flytta fram positionerna något och fick ett visst tryck på Franko Gobic i Landskronamålet.
I trettonde minuten renderade detta i en möjlighet till powerplay, men istället för ett snabbt bortamål kunde Magnus Svensson bryta en passning och spela fram Andreas Nilsson som iskallt lyfte in 4-1.
Nu tycktes matchen avgjord. Men Göinge fortsatte kämpa. Lagkaptenen och lagets specielle målskytt, Philip Månsson, dundrade in 2-4 i slutsekunderna av samma powerplay. Därefter bytte lagen chanser innan Månsson även kunde skjuta in 3-4, snyggt vid bortre stolpen.
Då återstod dock endast 16 sekunder och Falcons hade inga problem att hålla distansen ut.

I och med att Helsingborg samtidigt besegrade toppkonkurrenten Hofterup ser topp-fem ut som följer:
Willands i topp på 22 poäng, Falcons tvåa med 19 och Helsingborg trea med 18. Närmast efter ligger Hofterup, som har samlat ihop 13 poäng, och Gårdarike, som har 12.

Just nu alltså upplagt för en rafflande trekamp!

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser