Annons

Pontus välkomnar Alex

Alexander Farnerud blev igår klar för proffsspel i den franska klubben RC Strasbourg. I klubben spelar redan två svenskar, Mikael Dorsin och broder Pontus Farnerud som är utlånad till Strasbourg av AS Monaco.
– Det känns fantastiskt. Alex kommer till en mycket bra klubb som spelar i en intressant liga, säger storebror Pontus som befinner sig i Egypten för spel i a-landslaget.
Alexander håller med att det är en bra liga han kommer till,
– Det har varit en dröm för mig att komma ut i Europa och den franska ligan är fantastiskt bra. Jag har varit nere och sett förutsättningarna i klubben. Bra träningsanläggningar och ett spel som passar mig bådar gott för framtiden, säger Alexander.

De unge talangen börjar sin proffskarriär den 1 januari och frågan är om han kommer att platsa i Strasbourgs a-lag,
– Jag tror att han kommer att få en hel del speltid vad det lider. Han kommer nog inte att springa in i startelvan direkt men att han kommer att spela mycket under våren är jag övertygad om, förklarar Pontus.

Annons
 

Farnerud den äldre befinner sig som sagt i Egypten med a-landslaget. Landskamp väntar på tisdag men om det blir spel för Pontus vet ingen idag,
– Jag har en skada i foten som ställer till det. Det ligger till så att om jag spelar så blir det i 45 minuter, allt efter en överenskommelse mellan landslagsledningen och Strasbourg. Anledningen är att vi har en viktig ligamatch mot Lyon på fredag, hälsar Pontus som hoppas på en plats i nästa års EM-trupp som ska till Portugal.

Alexander som har spelat fyra a-landskamper siktar dock på U21-EM,
– Mitt mål att spela i Europa är nu uppnått, nästa blir att spela i EM för U21-landslag. A-landslaget får nog vänta, avslutar en glad Alexander som nu börjar planera för ett nytt liv – som fotbollsproffs.

Av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser