Annons

Tycho Braheminnena på Hven utökas, Nyström hämtar inspiration på Irland


Nästa sommar kommer Tycho Braheminnena på Hven att ta sig stora proportioner. Kyrkan mitt på ön kommer att fungera som ny utställningslokal och som komplement till den tidigare utställningen.
– Det står nu klart att Allhelgonakyrkan köps upp av statens fastighetsverks och därmed kan vi planera för en utökning, säger Göran Nyström på kulturförvaltningen och som är projektledare för Tycho Braheminnena.
– Det som är bra är att vi får mer yta. Det betyder att vi kan berätta mer ingående om Tycho Brahe och hans gärningar. Det går ju också att ha fler inomhusaktiviteter, menar Nyström,

Varje månad under 2003 års säsong har inneburit fler betalande besökare till Tycho Braheminnena än någon månad under något tidigare år. När nu hela året kan räknas samman visar siffrorna ett totalt besöksantal på 36.611 vilket är 50 procent mer än under 2002.
– Det är mycket bra siffror. Framförallt så är gruppresorna en bra bas. De reser in till ön oavsett väder. Sedan har vi konferensgästerna på ön som också är en starkt bidragande orsak till det höga besökarantalet, kommenterar Nyström vidare.

Annons
 

Att den nya utställningslokalen kommer att locka än fler besökare råder det ingen tvekan om. Frågan är bara vad man ska fylla byggnaden med.
– För tillfället befinner jag mig på Birr Castle på Irland och tittar på ett liknande projekt. Det är William Parson som här byggde världens största teleskop på 1800-talet för att titta på nebulosor. Här finns mycket att lära och många idéer att ta med hem, hälsar Nyström avslutningsvis.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser