Annons

Skolturnering i handboll bra plantskola

Västervångskolan tog hem två titlar, årskurserna fem och sex, och
Sandåkerskolan en, årskurs fyra, när skolmästerskapen i handboll avgjordes inför entusiastiska elever i Idrottshallen.
– Kul att komma samman så här och träffa elever från andra skolor, tyckte BoISmålvakten Mats I Svensson, till vardags lärare och som matchade Västervångs klass 5B till finalseger över Seminarieskolans 5G med 8-5.

Tongivande i det segrande laget var två tjejer, målvakten Gabriella Dahlberg och målskytten Amy Petersson.
– Vi spelar båda i Wargo och jag brukar spela ute men fick stå i mål nu och det gick bra, berättade Gabriella och fick mycket beröm av Mats för sin insats.
– Hon var strålande och lyfte hela laget.
I klass 6A, också från Västervång, spelade en annan tjej huvudrollen,
Cecilia Ask som snurrade ordentligt med motståndarna från Pilängskolan. Hon var något av segerorganisatör när 6A vann med hela 15-7.
Hennes samspel med Karl Nilsson var en fröjd att skåda för publiken.

Annons
 

Sandåkerskolan har varit borta tidigare år, men nu kom skolan tillbaka med besked och klass 4A vann finalen mot 4B Pilängskolan med 7-6 efter en spännande och jämn match.
– För våra barn är det kul att komma in till stan och få spela. Det här är ett fint initiativ, även om vi saknar riktiga träningsmöjligheter, summerade klassföreståndare Renée Laurenius.

Glad var också Bengt Jönsson från arrangerande Gubbarna/Wargo som noterar att skolhandbollen i Landskrona är störst i landet procentuellt sett och en god rekryteringsbas för kommande storspelare.
– För oss här det här en mycket viktig turnering. Vi har idag 400 ungdomar i träning och många har börjat med skolahandbollen.
Snacka om plantskola och nästa år är det dags för en ny omgång av
Gubbarna/Wargos populära turnering.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser