Annons

Framgångar för Kronans volleybollstjejer

Kronans volleybolltjejer är det riktiga entusiasterna och trots att laget
saknar tränare så toppar man tabellen och är obesegrade i vollybollens
division två.
– Det är svårt att hitta tränare, volleyboll är ingen jättesport precis. Men samtidigt är det för kul för att bara lägga av, berättar lagkapten Maria Ljunggren som tillsammans med fyra andra spelare, Nelly Kostal, Åsa Strandh, Heidi Holm och Mari Asp delar på träningen.
– Och det har fungerat bra, konstaterar hon leende efter det att Kronan besegrat tabelltvåan Vindrarp med 3-0 och setsiffrorna 25-23, 27-25, 28-26 visar att det blev en jämn och spännande match.
– Vindrarp bjöd bra motstånd, men vi kände oss aldrig riktigt hotade,
poängterar Maria Ljunggren och konstaterar att Kronan fortfarande är obesegrade efter fyra matcher.

Resultatmässigt ser det alltså riktigt bra ut för Kronan, men bakom
kulisserna är det lite mörkare och frågan är hur länge föreningen kommer att ha lag i seriespel. För några år sen fanns ett herrlag, nu stilla insomnat.
Bakom A-tjejerna finns några ungdomar i en B-trupp och dessutom en liten rest av ett Volley 2000-lag.
– Tyvärr ser det inte allt för ljust ut och jag vet ärligt talat inte vad
som händer när vi som spelar nu lägger av. Nu har vi en trupp på elva, tolv spelare och det räcker för att hålla igång ett lag,
menar Maria som fruktar den dag då några av de rutinerade spelarna tackar för sig.
– Då blir truppen för smal och det kan bli svårt att hålla igång ett lag. Vad som händer med klubben då vill jag inte tänka på.

Annons
 

Idag har kronan flera rutinerade tjejer som spelat i högre sammanhang.
Passerskan Nelly Kostal har spelat på elitnivå i Göteborg och i somras kom Maria Holmgren, bosatt i Eslöv hem från USA. Åsa Strandh var mammaledig i fjor, men är nu tillbaka och från Engelholm kommer Heidi Holm och Mari Asp.
Malin Sörensson hinner inte träna, men ställer upp om Nelly Kostal av någon anledning inte kan spela.
– Alla har det gemensamt att vi gillar volleyboll och vi tycker fortfarande att det är roligt att spela matcher, förklarar Maria Ljunggren som dock tycker att det blir tungt att hålla i allt.
– Vi försöker göra så gott vi kan, men det är tufft och frågan är hur länge man orkar.

I motsats till handbollen finns det mycket lite satsningar på volleyboll på
skolnivå och dessutom är konkurrensen från basket och innebandy hård. Till bilden hör dessutom att svensk volleyboll är nere i en svacka och sällan uppmärksammas i media.
Men just nu känns dessa problem avlägsna för Kronans duktiga tjejer som efter fyra spelade matcher fortfarande är obesegrade i serien.

Fakta
Sverige representeras av sex landslag, senior-, junior- och ungdomslandslag för herrar och damer. Landslagsverksamheten är knuten till SVBF:s Riksträningscentrum i Falköping. SVBF har de senaste åren legat lågt med programmen på seniornivå av ekonomiska skäl. Det ser nu ljusare ut och man har nu påbörjat en uppbyggnad av verksamheten igen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser