Annons

Bra resultat för LKGF trots skada

I helgen avgjordes Svenska Cupen i Rytmisk Gymnastik i Staffanstorp.
Landskrona Kvinnliga GF ställde upp med tre juniortrupper och tre flickor på den individuella sidan var med i bland de 15 juniorgymnaster som enligt rankinglistan fick tillåtelse att delta.

Lördagen började med trupptävling. I startögonblicket skadades Johanna Nordenberg i ”svarta truppen” och fick föras till sjukhus på grund av ett benbrott i foten.
Trots denna incident lyckades den man samla ihop sig och genomföra två program med sina tunnband och bärga silvermedaljerna. Truppen var i toppform och siktade på att försvara sitt guld från RG Star tidigare i höstas, men fick alltså ge sig mot hemmaföreningen Nevis RG.
– Kändes lite snöpligt, men efter omständigheterna få vi vara nöjda med silver, tyckte Ronja Benediktsson, Amanda Gustavsson, Anna Gunnarsson, Fredrika Johansson, Emmy Nilsson och Johanna Nordenberg med gipsad fot och kryckor efter tävlingen.

Annons
 

LKGFs ”röda trupp” blev trea efter två väl genomförda program. Ida Nordehammar, Isabelle Nordehammar, Elin Condrup, Elin Malm, Louise Flemming och Sophie Lindberg var ganska nöjda.

Den ”blå truppen” bestående av Rebecca Andersson, Sanna Olsson, Frida Westerlund, Elin Tornhagen, Charlotte Kamph och Caroline Kamph kom på fjärde plats och var även de ganska nöjda med sin prestation för dagen.

I den individuella juniortävlingen deltog inte Johanna då hon skadat sig så illa.
Emmy Nilsson blev bästa LKGF gymnast på 12:e plats och hon var inte nöjd med sin insats.
– Emmy har svårt att få till sina svårigheter och lyckades nästan i varje program göra någon onödig miss, säger Jenny Engdahl i LKGF.
Sophie Lindberg knappar in på de andra gymnasterna och går framåt prestationsmässigt för varje tävling. Hon blev 13:e gymnast.
Vann juniortävlingen gjorde inte oväntat Terese Larsson från Örnsköldsvik.

På söndagen var det dags för grenfinaler. För LKGFs del har det bara handlat om trupp vid Svenska Cupens grenfinaler.
”Svarta truppen” blev tvåa efter ett väl genomfört program.
”Röda truppen” trea och ”Blå truppen” femma.
Vann gjorde Nevis RG.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser