Annons

Det är lönsamt att spöka

Det lönar sig att spöka, fråga bara klass 3F på Seminarieskolan som tog hem fullpott när Vänliga Landskronas spöktävlingar avgjordes.
Klassen fick 2000 kronor till en klassresa för att man var bäst utklädd och Hanna Svensson plockade hem en tusenlapp för att hon döpte jättespöket på Rådhusväggen till ”Arja Galenpanna”.

– Jag skall köpa kläder, sa en jublande glad Hanna när hon tillfrågades om vad hon skulle göra med pengarna och klassföreståndare Berit Jönsson
berättade att klassens pengar skall användas till våren.
– Nu har vi så mycket annat att syssla med inför julen, men vi har redan börjat prata lite om vad vi skall göra med pengarna och här kommer eleverna med en del trevliga tips även om det inte räcker till en långresa, berättade Berit Jönsson med ett leende.

Annons
 

Log gjorde även Bo Andersen, ordförande i Landskrona Cityförening när han tillsammans med Vänliga Landskronas VD Fredrik Jönsson delade ut priserna.
– Även om vi hade vädergudarna mot oss så räknade jag till drygt 200 utklädda barn på Rådhustroget och det ser vi som en stor succé, poängterade Bo Andersen som fortfarande inte vet om jättespöket med måtten 85 x 5 meter platsar i Guinness Rekordbok.
Det var mer byråkrati än vi trodde, men spöket är anmält och nu håller Guinness och Notarius Publicus på att uppgifterna. Om några månader vet vi om spöket platsar, konstaterar Bo Andersen.

För Vänliga Landskrona och Cityföreningen känns det angeläget att vända sig till barnen med olika aktiviteter.
– Det ökar barnens känsla för staden och centrum och på sikt tror vi att det är mycket positivt, det här är något vi kommer att fortsätta med, lovar Fredrik Nilsson som just nu är i full gång med att presentera årets julskyltning.

– Fortfarande återstår en del detaljer, men klart är att vi stänger av Järnvägsgatan och Östergatan för att få plats med en julmarknad bestående av duktiga hantverkare. Nu när det inte längre arrangeras någon julmarknad på Citadellet så vill vi gärna ta vid. Butikerna kommer dessutom att ha öppet lite längre, så det ser mycket bra ut, avslutar Fredrik Jönsson som hoppas
att barnen i klass 3 F också besöker centrum när det är dags för julskyltning.
– Självklart, ropar barnen i kör medan de funderar ut en plats att placera det fina diplomet på.

UPP

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser