Annons

Rutinerade Lejon ska lyfta Landskronahockeyn

Det började med lite snack på en herrmiddag och nu har Lejonets veteraner snörat på sig skridskorna igen för att ge de unga killarna i laget en
hjälpande klubba.
– Hockey har alltid varit kul och det var när barnen var små som man inte hann med, nu är barnen större och då är det kul att vara igång igen, berättar Mikael Iversen, 35 år, med ett leende.

Fyra rutinerade spelare har övertalats att göra comeback inför den här
säsongen, förutom Mikael Iversen även Ola Pålsson, 31 år, Vesa Ruuskanen, 38 år och Christian Melin, 33 år.
– Jag har spelat med killarna tidigare och det är kul att de är med igen. I fjor hade vi ett mycket ungt lag som inte orkade hela vägen. Nu har vi fått tillbaka lite rutin och styrka och förhoppningsvis skall det göra oss lite stabilare i seriespelet, menar Jens Gath som nu gör sin andra säsong som spelande tränare.

Annons
 

Att hockeyn i Landskrona haft stora problem är ingen hemlighet. Inför förra säsongen hotades A-laget av nedläggning och situationen såg syster ut. Även på ungdomssidan fanns problem.
– När de bästa killarna försvann till någon storklubb, Malmö eller Rögle, så la de andra av och då försvann ett helt lag, minns Ola Pålsson som nu hoppas att de unga spelarna skall fortsätta även om talangerna försvinner.
– Vi kan aldrig stoppa de duktigaste från att testa spel i högre sammanhang, men har vi ett A-lag så finns det något att se upp till för de andra killarna. Därför är det viktigt att A-laget kan köra vidare, poängterar Vesa Ruuskanen som först bara tänkt sig att träna lite med laget.
– Men då tyckte tränarna att kunde vi träna så skulle vi också spela och det har jag inget emot. Hockey är fortfarande kul att hålla på med.

Lejonet har börjat serien bra, även om det bara blivit en oavgjord och två förluster i de första matcherna.
– Spelmässigt har vi varit bra med, men ännu inte lyckats vinna, tyvärr, konstaterar Jens Gath som nu senast såg laget göra en mindre bra insats mot Hässleholm, förlust 7-3.

Målsättningen för Lejonet är att stabilisera föreningen både vad gäller
seniorerna som ungdomen och det är ett arbete som kommer att ta tid.
– Det är viktigt att jobba långsiktigt och nu känns det som om klubben är inne på rätt väg och kan vi bidra till att det lyckas så är det inte helt fel, avslutar Ola Pålsson innan det är dags för ännu ett sent träningspass inför helgens bortamatch mot Hässleholm.
– Tyvärr saknar vi ett juniorlag, men vi försöker matcha in de unga killarna i A-laget och det är ett långsiktigt arbete, understryker Jens Gath som nu har en skapligt bred trupp att jobba med.
– Förra året var stökigt, men i år har vi haft en bra träning på försäsongen och är rustade för en lång säsong. Det ser mycket bättre och vi bör klättra i tabellen jämfört med i fjor.
Totalt skall lagen i trean möta varandra fyra gånger och de två främsta går till kval.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser