Annons

Två väskryckningar i Landskrona

Under gårdagen utsattes två kvinnor i centrala Landskrona för väskryckningar. De båda fallen har dock troligtvis inte med varandra att göra.

Vid det första tillfället befann sig en 38-årig kvinna strax innan klockan åtta på morgonen i teaterparken tillsammans med sin hund.
Helt plötsligt dök en EU-moped med två personer upp och en av dessa ryckte till sig kvinnans axelväska som vid tillfället innehöll 8500 kronor samt räkningar och nycklar. Gärningsmännen begav sig sedan vidare mot gamla järnvägsstationen.

Annons
 

Den andra incidenten inträffade på cykelbanan bakom Slottscaféet runt 16.30. En 73-årig kvinna med rollator kom gåendes i nordlig riktning då hon antastades av tre pojkar, troligtvis i 12-15 årsåldern. En av pojkarna försökte rycka till sig damens väska med sådan kraft att hon föll till marken. Pojkarna, som inte lyckades få tag på väskan, begav sig då från platsen.
När polis kom till platsen tillkallades ambulans och väl framme på lasarettet kunde man konstatera att damen brutit armen och var chockad.
Ett vittne till händelsen finns men polisen vill gärna komma i kontakt med fler personer som har iakttagit något misstänksamt.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser