Annons

Rasmus Lindgren trivs i Holland – hoppas på cupspel

I veckan har Landskronas barn och ungdomar höstlov. En som redan hunnit fira sin höstledighet är Ajaxproffset Rasmus Lindgren som passade på att komma hem till stan på blixtvisit förra helgen.
– Man är inte speciellt bortskämd med ledighet. Det händer väl att vi får en och annan lördag ledig, säger Lindgren som annars har fullt upp med att försöka ta en plats i Jong Ajax (Ajax B-lag).
– Jag trivs oerhört bra i Amsterdam och Ajax. Allt är helt perfekt. Skulle man önska något så vore det lite mer speltid, säger den ambitiöse 19-åringen.

Rasmus Lindgren spelade samtliga av årets försäsongsmatcher från start men har sen kommit att hamna på avbytarbänken.
– I varje seriematch har vi med 4-5 man från a-truppen som bara ska spela, sen är där inte så många platser kvar att konkurrera om, förklarar Lindgren som dock hoppas på en plats i laget när man på onsdag möter division ett laget FC Den Bosch på bortaplan i cupen.
– Det är otroligt inspirerande att vi som b-lag får vara med och spela i cupen. Jag tror dessutom att vi har goda chanser att vinna. Skulle så ske är vi i kvartsfinal och det är hur stort som helst, ler Lindgren och berättar att lottningen direktsänds i TV.

Annons
 

Rasmus Lindgren har innan hemkomsten till Landskrona varit beordrad vila efter att på träning kolliderat med de Jong och ådragit sig en lättare hjärnskakning.
– De var en ren olyckshändelse. Vi spelade en match mellan a- och b-laget när det hände. Vi brukar möta a-laget i samband med att vissa spelare är på landslagsuppdrag. Det brukar vara rätt så jämna matcher, intygar Lindgren och även om Zlatan och en drös andra inte är med så är det inga duvungar man möter eller vad sägs om bland annat Maxwell , Litmanen och sydafrikanska mittfältsgeniet Steven Pienaar.

Att hjärnskakaningen kom otroligt olägligt kan man förstå när Lindgren berättar att han annars skulle följt med den trupp som åkte till Stockholm och sedermera besegrade Djurgården med hela 5-0.
– Det är sånt som händer, men visst hade det varit kul att ha varit med.
Nu kunde Lindgren istället se två av sina lagkamrater från Jong Ajax gå in och vara dominerande mot de svenska mästarna.
– Det var inspirerande att min danske lagkamrat och vän Krohn-Dehli spelade så bra i den matchen. Dessutom var vår mittback från b-laget med och var riktigt bra.
Lindgrens tidigare lagkamrat Kwame Quansah, gör nu bra ifrån sig i AIK och det är inte utan att man undrar hur bra Jong Ajax hade varit om de spelat i allsvenskan.
– Jag är helt övertygad om att vi klarat oss riktigt bra, avslutar Lindgren innan det är dags att sätta sig till bords med familjen och avnjuta en hederlig svensk söndagsmiddag.

Håkan Karlsson
© Landskrona Direkt

UPP

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser