Annons

Lejonet förlust trots 3-0 ledning

Lejonet förlorade gårdagens hockeymatch mot gästande Diö med 4-5 trots att man ett tag ledde med 3-0,
– Det känns bittert. Vi skänker bort segern idag, säger en mycket besviken Torbjörn Torpling, tränare i Lejonet.

Och visst kändes förlusten onödig. I första halvlek spelade Landskronalaget mycket bra ishockey och när väl Diö kom i sina sporadiska attacker storspelade Johan Hjertsson i mål. Målskyttet inleddes efter endast en minut då Fredrik Wannergren hittade rätt.

Annons
 

Drygt tio minuter senare var det dags igen. Denna gång var det Mikael Dettker som slet sig loss från två försvarare och gjorde 2-0. Andra halvleken var bara drygt en minut gammal när Lejonet gjorde 3-0 genom Andreas Andersson och Diö såg ut som ett slaget lag. Det skulle emellertid visa sig vara helt fel, tvärtom. Lejonet slog sig till ro med ledningen och började i slutet av halvleken slarva en aning, man var inte längre först på pucken. Detta straffade sig dubbelt då Diö reducerade två gånger om inom loppet av tio sekunder.
– Så får det inte gå till. Vi får inte släppa till på det viset. Våra spelare åkte mest och gömde sig bakom varandra, hävdar Torpling som tog ett ordentligt snack med spelarna i den sista pausen.

– Vi snackade igenom vad som hade hänt och gick ut till tredje perioden med inställningen att vi skulle vinna denna matchen för vi var det bättre laget.
De lyckades dock inte utan drog på sig onödiga utvisningar och frustrationen syntes lång väg. Diö kvitterade i början av halvleken och gjorde sedan två mål med en man mer på plan och Lejonet var ett slaget lag. Att sedan Mikael Dettker fick göra sitt andra mål för kvällen (på straff) spelade ingen roll eftersom det endast återstod 32 sekunder av matchen.
Man vinner inga matcher i utvisningsbåset och det fick vi veta denna kväll. Vi drog på oss alldeles för många utvisningar plus att när vi ledde med 3-0 så blev vi rädda för att förlora matchen. Det verkar kanske lite konstigt men för att vinna kan man inte vara rädd att förlora. Allting, som jag ser det sitter i huvudet på killarna för vi kan bättre än detta, avslutar Torpling.

Resultat: 4-5 (2-0 1-2 1-3)
Målgörare: Mikael Detker 2, Fredrik Wannergren och Andreas Andersson.
Skott: 33-36
Utvisningar: Lejonet 26 min Diö 22min

Nu väntar Hässleholms borta på söndag för Lejonet.

Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser