Annons

Falcons första förlust

Falcons fick se sig besegrade på bortaplan av ett smart spelande Påarp.
Landskronalaget hittade inget botemedel mot Påarps giftiga spelvändningar på den snabba parketten och matchen slutade 7-8. Men det såg länge ut som om Falcons skulle ta hem matchen. Laget promenerade fram till en 4-2 ledning efter första perioden. Det såg mer än lovligt yrt ut i Påarps försvar – lagets tränare hade inför matchen lämnat posten – men redan tidigt skapade man flera vassa chanser framåt.

Påarps backar, anförda av fd Högaborgspelaren Lars Aarenstrup, hittade förvånansvärt enkelt vägar genom Falcons defensiv. Men det skulle dröja tills Landskrona fick chansen att spela i numerärt överläge innan matchen vände helt till hemmalagets fördel. På två minuter i två på varandra följande powerplay gjorde Påarp, med en man mindre på banan, två mål. Det gav naturligtvis helsingborgarna eld under fötterna, medans Falcons började darra.
Påarp gjorde kort därefter 5-4, men Falcons kom tillbaka och kvitterade. Innan andra periodens slut hade man även hunnit med att ta ledningen ytterligare en gång. Med ett måls ledning inför sista perioden, men mot ett för dagen heltänt Påarp, föll bortalagets spel ihop totalt.
Efter bara sju minuter hade Påarp vänt på steken och när man i mitten av perioden gjorde 8-6 i sitt enda powerplay var matchen i praktiken över. Landskrona kämpade och slet, men utan att skapa några riktigt vassa chanser. Det blev visserligen ett mål och lite nerv när två minuter återstod av matchen, men det här var Påarps match. Som en liten tröst i bedrövelsen vill sportchef Petri Manu lyfta fram Benjamin Björnler och Michael Henriksson som kämpade frenetiskt och visade stort djävlar anamma.

Annons
 

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser