Annons

BoIS i Centrum invigt

En riktigt bra Norgeshistoria har nu fått sin motsvarighet på Dammhagskolan, det handlar om satsningen på ett fotbollsfritids döpt till ”BoIS i centrum”. Igår var det dags för invigning med massor av fotboll.
– Det här är helt fantastiskt, tänk om man hade haft sådana möjligheter som ung, funderade hedersgästen Andreas Jacobsson, landslagsspelaren med rötterna i BoIS.

– För oss i BoIS känns det här som en historisk dag, så vitt jag vet är vi först i landet med den här satsningen och det skall vi vara stolta över. Fotbollen har en oerhörd dragningskraft och genom fotbollen vill vi förbättra möjligheterna för invandrare att komma in i det svenska samhället, betonade BoIS ordförande Kenneth Håkansson och Sune Hellströmmer, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet var mycket positiv.
– BoIS har tagit ett initiativ som jag tror att många kommuner och klubbar kommer att ta efter. Vi har redan märkt ett ökat intresse för den här typen av satsningar. Det här ett steg i rätt riktning.
Alla som sökt sig till invigningen fick se duktiga knattespelare samsas med BoIS A-lagsspelare på konstgräset och dessutom lyssna till ett och annat lovord från de olika talarna.

Annons
 

På måndag börjar verksamheten på allvar och så här långt har 110 barn skrivit in sig i BoIS nya fotbollsfritids. Tanken är att ledare från föreningen i samarbete med Dammhagskolan skall driva en verksamhet för barnen i centrum där fotboll blir det dominerande inslaget.
Föräldrar till barnen ska också medverka i projektet. – BoIS i centrum skall skapa underlag för en meningsfull fritidssysselsättning åt ungdomar som vill spela fotboll samtidigt som föräldrarna till dessa ungdomar engageras som ledare och därmed också ges chans till integration.

Föreningslivet kan i många fall vara nyckeln in i samhället, betonade Kenneth Håkansson och Skånes Idrottförbunds ordförande Allan Karlsson, tidigare också ordförande i BoIS, var mycket entusiastisk.
– Så här skulle man göra i alla kommuner, det är en värdefull satsning på ungdomen.
– Varje satsad krona på ungdomen är positiv, menade kommunalrådet Niklas Karlsson och betonade att projektet kommer att få stor betydelse för barn och ungdom i centrum.

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser