Annons

Hemmaförlust för Lejonet

Igår spelade Lejonet sin första hemmamatch för året inför drygt 150 åskådare. För motståndet stod Trelleborg och bortalaget vann med 6-3.

Lejonets tränare Torbjörn Torpling är dock inte helt missnöjd,
– Man är ju aldrig nöjd efter en förlust men jag tycker att vi stod upp bra och med lite tur kunde vi fått med oss poäng.

Annons
 

Lejonet tog ledningen efter tre minuter genom Mikael Detker men Trelleborgarna lyckades både kvittera och göra 2-1 innan perioden hunnit halvvägs. Lejonet kvitterade emellertid med ett rungande skott från blå linjen av Ola Pålsson.
Bortalaget ville dock inte släppa taget utan gjorde sitt tredje mål i slutsekunderna av perioden.

Den andra perioden blev betydligt tätare och endast ett mål föll. Det var Lejonet som genom Andreas Andersson kvitterade efter ett riktigt mönsteranfall.

Det var alltså läge för en spännande tredje period. Efter drygt nio minuter tog Trelleborg åter ledningen men bara knappt en minut senare fick Lejonet in en puck i mål. Målet dömdes emellertid bort efter många om och men och gästerna slog till nästan direkt och gjorde 3-5.
Enligt våra spelare var pucken inne men det är domarna som dömer, förklarade Torpling vidare. Lejonet satsade allt och tog ut målvakten och Trelleborg kunde göra matchens sista mål i tom bur.

Torpling är i övrigt nöjd med sina spelares insatser,
– Vi har tagit ett stort steg framåt. De var lite vassare i sina avslut och vi har en tendens att tappa i slutet av perioderna. Det gjorde vi även i vår första match och det är något vi får analysera och göra något åt, förklarade Torpling och avslutade,
– Vi ska ta med oss det positiva till hemmamatchen på söndag mot Diö, då tror jag att första vinsten kommer.

Resultat: 3-6 (2-3 1-0 0-3)
Målgörare Lejonet: Mikael Detker, Ola Pålsson, Andreas Andersson
Skott: 22-32
Utvisningar: Lejonet 11 min Trelleborg 18 min

Av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser