Annons

Frimurarna slår upp sina dörrar – Galakonsert i Sofia Albertina öppen för alla

Nu tar Frimurarna i Landskrona ytterligare ett steg att visa upp vad de står för. En galakonsert arrangeras i Sofia Albertina kyrka med bl a sångartister från operan i Wien. Och alla landskronabor är välkomna till konserten.
– Detta är ytterligare ett sätt för oss inom Frimurarna i Landskrona att visa vår verksamhet är öppen och inte alls så full av hemligheter som man ibland framställer den, säger Kurt Boström, Frimurarlogen Facklan i Landskrona.

Galakonserten arrangeras i samarbete med Landskrona församling och eventuellt överskott kommer att gå till diakonissorna i församlingen som bestämmer vad pengarna ska användas till.
Frimurarna i Sverige skänker stora summor, cirka 25 miljoner varje år, till olika ändamål, bl a olika forskningsprojekt.

Annons
 

Lördagen den 25 oktober håller Frimurarna S:t Johanneslogen Facklan sin konsert i Sofia Albertina kyrka med början kl 16.00.

Det blir en stämningsfull konsert av högsta klass med sångare från die Stadtoper i Wien, en sopran, Snjezana Starovic från Kroatien, en tenor, Lemuel Cuento, från Filippinerna och ackomanjerade av Ilena Baytcheva från Bulgarien. Dessutom framträder Den Danske Frimurerkør från Köpenhamn. På programmet även ett historiskt kåseri om Landskrona och Skåne av Kenneth Görtz.

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser