Annons

BoIS vann årets sista hemmamatch

Landskrona BoIS tränare Janne Jönsson lovade inför mötet mot Enköping att laget skulle göra sitt bästa för att vinna, både för att göra sitt för slutstriden i tabellen samt för att tacka fansen som följt lagets öden och äventyr under året,
– Det är vår skyldighet gentemot fansen, sade han bland annat.
Och visst blev det seger i årets sista hemmamatch, även om Enköping ledde med 1-0 i halvtid.

BoIS började matchen i högt tempo och det såg virrigt ut i Enköpings försvar. Efter femton minuter hade emellertid BoIS-anstormningen lagt sig och ESK tilläts komma fram i några enstaka anfall utan att det hettade till allt för mycket.
Efter en hörna lyckades dock den forne skyttekungen Andreas Hermansson nicka in bollen efter en något tilltrasslad situation,
– Jag tar på mig målet helt och hållet, säger målvakt Jonas Sandqvist och förklarar,
– Jag var alldeles för het i situationen och tog ett steg för långt fram.

Annons
 

Nu gjorde det inte så mycket. Ett och annat blev sagt i BoIS omklädningsrum och laget började efter pausvilan åter att pressa ner gästerna mot målet. Hasan Cetinkaya hade ersatts av Mikael Rynell och han dribblade och passade tillsammans med Alexander Farnerud och Johan Andersson.
Farligheterna dök upp hela tiden och när halvleken var 12 minuter gammal gjordes Johan Andersson ner med årets första BoIS-straff som följd. Alexander Farnerud, förövrigt kapten för dagen, gjorde inget misstag då han retfullt enkelt rullade bollen mitt i mål.

BoIS fortsatte att anfalla och gästerna hade inget att sätta emot,
– Efter BoIS kvittering hade vi inte kvalité nog att komma tillbaka. Vi var tvungna till att chansa allt mer och då blev det blottor bakåt, sade Enköpings tränare Peter Lenell.

I matchens 73 minut dribblar sig Rynell och Farnerud fram på högerkanten, får in bollen till Johan Andersson som passar vidare till Jones Kusi-Asare som i sin tur dundrar upp bollen i Kenny Stamatopoulos högra kryss – mycket vackert.

I och med ledningsmålet går luften ur gästerna och BoIS tillåts komma i våg efter våg mot det allt mer tillbakapressade försvaret.
Med knappt tio minuter kvar av matchen får Johan Andersson, bäst på plan för dagen, en djupledsboll av Rynell. Andersson rundar målvakten och gör enkelt 3-1.
Innan dess hade även Rynell ett friläge med målvakten,
– Jag skulle dra honom men han läste mig rätt och tog bollen mitt framför näsan, sade en i övrigt mycket nöjd Rynell efter matchen.
– Det kändes riktigt bra. Det är skönt att få avsluta säsongen med spel och jag hoppas även att jag får chansen i vår sista match mot Göteborg.

En som också var mycket nära att göra mål var Magnus Kjellsson som gjorde sin sista match för BoIS på IP,
– Jag fick till en nick som tog i ribban. Det hade varit kul att få avsluta i BoIS med ett mål, så det retar mig lite att bollen inte gick in, säger Kjellsson som även hade ett skott över på övertid.

En som också tackade för sig på IP var Magnus Torvaldson som efter denna säsong kommer att, om inte lägga skorna på hyllan, så varva ner,
– Det känns skönt att avsluta med en seger här hemma. Vi hade väl inte så värst mycket att göra men det gäller att vara vaken när man har en spelare som Hermansson som motståndare.

Janne Jönsson:
– Jag tycker att vi sätter en snygg slutpunkt här på IP för året i och med segern. Nu har vi IFK Göteborg kvar och sedan börjar arbetet inför kommande säsong.

Läs Landskrona Direkts Liverapport >>

Av Kary Persson
© Landskrona Direkt

UPP

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser