Annons

Oavgjort för Lejonet i premiären

Lejonet fick 5-5 i den svåra bortapremiären mot seriefavoriten Karlskrona igår.
– Vi började klart bäst. Bra fart på spelet och vi fick också utdelning efter 13,26 då Mikael Ivorsen satte dit 0-1, säger Torbjörn Torpling assisterande tränare i Landskrona Hockeyklubb Lejonet.

Lejonet fortsatte att trycka på under första perioden och bud fanns på fler mål men utdelningen uteblev. Istället blev det som det brukar när ett lag envist trycker på.
– Tyvärr kvitterade KHK i slutet på perioden, konstaterar Torpling.

Annons
 

I andra perioden satte Karlskroniterna fart på skridskorna och Lejonet blev tillbakapressade.
– Vi tappade lite av vår skridskoåkning men dom fick inte utdelning på detta. Efter drygt 6 minuter fick KHK en 5 minuters utvisning som vi förvaltade med ett mycket bra powerplay. På bara 22 sekunder gick vi från 1-1 till ledning 1-3, efter mål av Andreas Andersson och Ola Pålsson, berättar Torpling.
Efter en händelserik andra period kunde lagen gå till pausvila med ställningen 3-4.

-Vi fick en dålig start i tredje perioden med kvittering efter bara 51 sekunder därefter böljade matchen med cahnser på båda hållen. Vi fick ett par utvisningar som gjorde att KHK tog över lite av spelet men vi kom igen och tryckte in 4-5 genom Tobias NIlsson, tid 14,02.

Länge såg det också ut som att Lejonet skulle greja en seger i premiären men en olycklig utvisning när klockan stod på 19,27 gjorde att KHK kunde ta ut sin målvakt och med bara 17 sekunder kvar lyckades dom sätta kvitteringen.
– På det hela en mycket bra premiärmatch från vår sida, en poäng mot ett tippat topplag är bra, men det känns tungt att tappa en poäng när det är så lite tid kvar, tycker Torpling och tillägger inte allt för besviket,
– Med lite distans till de hela var det nog ett rättvist resultat.

Hela laget får godkänt men extra plus till målvakten Niklas Olsson samt Dick Sjunnesson som blev vald till matchens lirare i Lejonet.
Resultat 5-5 ( 1-1, 2-3, 2-1)
Målgörare: Ola Pålsson 2 Mikael Ivosen, Andreas Andersson, Tobias Nilsson
Skott: 30-36

På torsdag klockan 19.00 är det dags för hemmapremiär för Lejonet.
Du har väl inte missat att vi lagt, inte mindre än 100 entrébiljetter i prispotten i vår pågående tävling? Ta mig till tävlingen>>

 

Redaktionen
© Landskrona Direkt

UPP

 

 

Annons
Annonser


























Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser